Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Moja prva plovidba

<< < (6/9) > >>

Sale Rea:
Ovo je sjajno, bravo za vas !
I ja imam želju za takvom avanturom, nadam se da ću je ostvariti.

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

DIDAPATAK:
..zankiki..zaboravio pitati ...pa me žena podsjetila stri..koliko dođe kod vas pjeskarenje i farbanje ovakvog broda  sha i koje si boje koristio..
.. grandpa

zankiki:
Ajde da probam da odgovorim svima odjednom, pre nego što nastavim sa reportažom.

Potrošio sam nešto ispod 50 litara goriva (poneo sam 50, a vratio litru - dve), naravno tu treba računati da sam potrošio 7-8 litara više jer sam se jedan deo puta vraćao, kad sam ušao u onaj kanal koji je bio pod travom. A sa treće strane treba računati i da sam se jednim delom spuštao Dunavom, sa ugašenim motorom - ne zbog štednje goriva, nego zbog uživanja.

Brzina kanalima je bila 8-8,5 kmh, pri 3300 obrtaja i potrošnjom oko 2,7 litara. Niz Dunav sam vozio na 2500 obrtaja, brzina oko 11kmh, potrošnja 2 litre na sat. Kada sam sad izvadio brod napolje zbog farbanja i antialgina, video sam da je kompletno dno prekriveno školjkama. Ne samo ponegde, nego se nigde metal nije video od školjki. Nadam se da ću sa antialginom, i nekom hondom od 20KS 4T imati 10km/h po stajaćoj vodi, uz sličnu ili malo veću potrošnju. Znam koliko na čamcu utiče antialgin na brzinu, ali to je kad se glisira. Nisam siguran koliki mu je uticaj na ovakvom brodiću, ali je ta gomila školjki sa donje strane korita sifurno uticala.

Peskiranje i farbanje u 4 sloja sa njihovim bojama sam plaćao 18€ po kvadratu. Mislim da su u pitanju internacional boje, ali nisam siguran. Jedino mi je bilo bitno da rade sa svojim bojama, da bih mogao da reklamiram ako bilo šta ne valja, u suprotnom uvek farbar može da kaže da ne valjaju boje, a prodavac boja da ne valja farbar.

Terca:
Liči mi da si to radio u Interkoloru. To znači da ponovo rade... Ko je sad tamo osoba sa kojom se dogovara posao?

zankiki:
Milan 0628034887

Kad sam se vraćao sa puta, prestigao si me malo ispod mačka. Ako si to bio ti. Beli brod, piše Terca.
Ja ti svirao, ali izgleda nisi skontao.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju