Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Moja prva plovidba

(1/9) > >>

zankiki:
Planiram na leto ploviti relaciju Novi Sad - Srebrno jezero. Ali to nije tema sada.
Pošto brod imam od skoro voleo bih odraditi "generalnu probu". Izabrao sam sledeću rutu, koju bih mogao oploviti za prvomajske praznike, imaću 5 dana slobodno, 190km, od čega je 110 km nizvodno Dunavom.

Voleo bih bilo kakav savet od iskusnijih, pre svega vezano za put kroz kanale, koliko je taj put uopšte prohodan, mogu li proći tuda, koliko prevodnica ima i slično. Svi saveti i primedbe su i više nego dobrodošli.

U prilogu je i KMZ fajl za Google Earth. Nemojte biti lenji, pogledajte i komentarišite. Sigurno su neki prošli tuda.

Kapetan:
ja sam cesto ranije prolazio kroz Backi Petrovac kolima... kanal zna da bude pun drezge...

Misha D:
Tim putem se kretala regata VV 21012. Glavni kanali su u letnjem periodu prohodni, a svi bocni i sporedni mogu biti pod travom ili drezgom koju vetar nanosi i pravi ostrvca.
Najlepse je prespavati i kupati se na trianglima.
Backi Petrovac ima kanal i privez blizu centra mesta, prevodnice rade ali moras komunicirati sa njima na kanalu 16 ili trazi brojeve mobilnih telefona prevodnicara od direkcije VV. Placa ce nesto ili ponesi neko pice da castis radnika da bi polako ispustao vodu iz prevodnice.
Kada izadjes na Dunav do Backe Palanke nema se gde stati na nasoj strani.
Ako moze, zbog vodostaja, da se tu udje u Tikvaru lepo je da se prespava, a ako ne moze 1-2km nizvodno je ulaz u rukavac sa pristanistem, gde na samom kraju ima lepa plaza i solidan restoran.
Novi Sad nema mnogo slobodnih mesta u marinama za spavanje, pa se moze uci u pocetak kanala DTD i prespavati kod prevodnice.
imas fotoreportazu u temi Regata VV 2012
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,9831.45.html

zankiki:
Pročitaću to pa ću se pojaviti sa novim pitanjima. Hvala mnogo!

Jedno pitanje za sada, na earthu granica sa Hrvatskom kod Vukovara i Mladenova ide kroz neke dunavce na našoj strani.
Da li je to stvarno tako, kuda se u praksi plovi, i koja su uopšte pravila plovidbe na granici pošto nemam takva iskustva (do pola reka, do neke udaljensti od suprotne obale...)??

budens72:
PLoviš plovnim putem slobodno.... naravno, obraćaš pažnju na rečni saobraćaj....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju