E, ovako treba... > Planovi za plovila
Projektovanje broda u Solidworksu
zoki:
Pozdrav svim ljubiteljima camaca i brodova posebno onima koji ih prave,ja sam od skoro pristupio izradi plovila na jedan ozbiljniji nacin i pokazalo se kao ispravna stvar.O cemu se radi,naime poceo sam da koristim Solidworks za dizajniranje brodova i pokazalo se da je to pun pogodak,bukvalno pravim sve u njemu od kostura broda unutrasnjeg enterijera do testiranja zavrsenog broda na otpor vode,a pri tome dobijem u gram tezinu broda i specifikaciju materijala.Evo par slicica iz Solidworksa...
LSI:
Svaka čast, Zoki.
Da li ste vi to neki profesionalac - inženjer brodogradnje ili je to rad iz ljubavi?
Da li možete takve stvari da uradite i za ostale članove foruma i da li biste takve usluge naplaćivali ili bi to bilo onako - kako mi volimo - za dušu?
zoki:
Ne nisam inzinjer,jednostavno sam seo i savladao solidworks i kada sam shvatio da u dizajniranju broda pomocu tog programa mogu da napravim bukvalno ono sto zelim tj.kakav brod zamislim,a pri tome i da izvrsim sva testiranja i na kraju da dobijem tehnicke crteze svakog dela broda.Iskreno ne radim projekte za pare vec za svoju dusu,program kao program nije tezak da se savlada tako da preporucujem svima koji prave camce i brodove da ga nauce.I sto je najvaznije kada uradite projekat znacajno cete ustedeti na materijali jer svodite na minimum visak materijala.
LSI:
Postaviću vam jedno pitanje koje može da liči na onaj vic kad je čovek u fabrici za preradu mesa u kojoj na jedan kraj udje konj a na drugi izadje kobasica pitao: - A da li može da udje kobasica a izadje konj?
Može li u tom softveru da se uradi crtež postojećeg, već napravljenog čamca i da se izvrše ta "testiranja"?
Pitam jer mislim da bi neki od nas bili zainteresovani, naročito mi koji smo nešto gradili i nadogradjivali, da saznamo šta "nauka" kaže o našem poslu i koliko su nam dobri i bezbedni čamci.
Moglo bi to da pomogne u narednom periodu i onima koji treba da registruju čamac iz samogradnje - imali bi kvalitetan crtež, planove, dakle, osnovu za onaj izveštaj koji po novim propisima mora da bude deo postupka registracije.
kruklindete:
--- Citat: zoki 13, 03, 2014, 20:14:19 posle podne ---Pozdrav svim ljubiteljima camaca i brodova posebno onima koji ih prave,ja sam od skoro pristupio izradi plovila na jedan ozbiljniji nacin i pokazalo se kao ispravna stvar.O cemu se radi,naime poceo sam da koristim Solidworks za dizajniranje brodova i pokazalo se da je to pun pogodak,bukvalno pravim sve u njemu od kostura broda unutrasnjeg enterijera do testiranja zavrsenog broda na otpor vode,a pri tome dobijem u gram tezinu broda i specifikaciju materijala.Evo par slicica iz Solidworksa...
--- Kraj citata ---
NE
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju