E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Tegljenje camca/manjeg broda

(1/7) > >>

iverko:
Pozdrav svim forumasima (i onim na Hajduckim vodenicama) i onim u Backoj Palanci i onima u kafani Mojaladja i ostalima,
Cini mi se da vecina nas camdzija i malih ladjara-amatera ima problem sa uzvodnom plovidbom (pitanje brzine, goriva i nekada vremena) pa se nadam se da ce i druge zanimati odgovor na ova pitanja:
1. Da li je nekomercijalno tegljenje manjeg broda od strane broda neke kompanije dozvoljeno (zakonski)?
2. Da li postojie neke interkompanijske zabrane nekomercijalnog tegljenja (naravno osim u slucaju opasnosti ili kvara)?
Ako su odgovori na ova dva pitanja: NE  onda sledi:
3. Da li znate nekog/ke kapetana/e koji je/su raspolozen/i da onekad nekomercijalno potegli/e camac/manji brodic uz Dunav ili uz Savu (za sada nista konkretno-opsti slucaj, cisto da se moze nesto planirati)?
Ako je odgovor na trece pitanje potvrdan bilo bi dobro na PP poslati i br. mobilnog te osobe.
Moj e-mail je: j.stankovic@sbb.rs , a mob.: 062270288.
Jovan Stankovic

Ljuba:
To bi i meni trebalo, moji drugari 15.og avgusta idu na Belegiš, kampovanje i pecanje 7 dana. Oni kreću iz Makiša a ja u Grockoj pa još sa šikljom i 5ks motorom ima da se otelim dok (i ako) stignem, da ne računam koliko mi goriva treba do gore.
Malo sam se raspitao, gurači barži hoće da povuku uz neku simboličnu nadoknadu tipa gajba piva itd. pa mi preostaje da to i proverim, rekli su mi poznavaoci da jurim plave gurače a ko su ti likovi još nisam saznao ali ću javiti ako saznam.

zorter:
 :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono:
To niposto.

Ne preporucujem nikome teglenje od strane velikih brodova, narocito guraca. Umeju da zaborave da ste prisutni i vrlo lako mozete zavrsiti na dnu reke.

Bolje i veslajte nego da se teglite. Moze samo grupica manjih bodova pa da se teglite medjusobno.

Pozzzzzzzzzzzzz

skipper:
Ako se već kačite ( ne preporučujem ) Vi se kačite ISKLJUČIVO i samo ISKLJUČIVO kačite na domaće brodove. Kao što reče Ljuba, to su plavi brodovi ali nisu gurači već Samohodke, ( npr. Požarevac I , IV, ima ih dosta, zatim somborci Bački Monoštor, Baranja ima ih dosta.) Ako ništa drugo, barem će te se razumete. Nikako na STRANE brodove.

skipper:
Preporučujem tabelu sigurne brzine pri vuči brodova koju koristi US Coast Guard.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju