Da,ja sam se presao,ne znam kako ni zasto... Nesto mi je pogresno ostalo u secanju,sada kada sam pogledao priznanice vidim da sam pogresio,i zbog toga se izvinjavam majstoru Saši ako čita ovo..
Naime majstor je bio Rada i cena je bila 530 eura,rađeno je tim soteksom,koji se posle 3,5 godine poceo skupljati i to platno spolja je pocelo da truli,takodje nisam mogao ceradu da navucem na drikere... Sve u svemu kako je uradjeno i plus los materijal ja sam nezadovoljan.
Inače sto se tice majstora Caje,upoznao sam dosta ljudi kojima je radio i svi su veoma zadovoljni,sto sam ja uvazio i unajmio upravo njega da mi uradi ceradu. Danas je zavrsena,uradjeno je veoma dobro i u ugovorenom roku,čak i ranije.Naime konacna cifra je zbir materijal + ruke,sve u svemu 300 eura!
E sada gospoda koja me napadaju uhvatili su se za to sto sam ja pobrkao majstore i ja ispadoh budala.

Čak me neki i poznaju,tj. ne poznaju mene nego verovatno mog oca,ali da znate da je brod moj i ja plaćam sve radove,on taj brod gotovo i ne koristi nego ga odrzava dok ja 10 meseci godišnje radim po inostranstvu. Da ne kažem "Crnčim",i da mislim da me neko šiša!!!I svaki tesko zaradjeni dinar dobro razmislim pre nego sto dam.
E sada,imam mastora broj 1. i majstora broj 2. ,upoznam ljude kojima su radili i jedan i drugi,i jedna i druga strana zadovoljni!
Pa zasto jedan majstor svoje delo naplacuje 200 eura,a drugi 450!?! Mene zanima,sta je ovaj drugi? Klod Mone,Da Vinči,Munc??? ...pa je njegova umetnost toliko skupa.
Kao što Srsa kaze,da je nautika skup hobi.. Inace procitao sam gomilu vasih postova i sa svim se slazem sto vi kazete,takodje ne mogu pogresno da vas shvatim,ali mi nesto ne stima. Ja sam ziveo u nekoliko zemalja i mogu slobodno da kazem da je jedino kod nas odnos standard i nautickih cena poremecen. Gde god sam bio pocevsi od cena plovila,opreme do usluga majstora cena manja i poreg viseg standarda!
Iskreno nisam imao nameru da bilo koga uvredim,ali sam pazljiv i pre nego sto se odlucim da platim nesto dobro razmislim o tome i vise puta merim.
Plasim se da je kod nas princip (ma ako ovaj ima za brod sigurno ima viška para,pa sto ga ne bih šišao)