Autor Tema: Majstor za cerade NS  (Pročitano 13033 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ronac

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Pol: Muškarac
  • Vucedolski vuk
Odg: Majstor za cerade NS
« Odgovor #15 poslato: 18, 03, 2014, 16:24:20 posle podne »
Meni je Caja napravio ceradu 95 god. i dan danas je na camcu,mislim da ce se ove godine nenjati. 114
Lisica je najmudrija životinja, ali je njenih koža najviše na prodaju!

Van mreže HUMMER

• Drinski Kratkorepi Peš
    • HUMMER
  • Brod tip: Samogradnja metal
  • Marina: Jedriličarski klub Vojvodina NS
  • Veličina: 7x2
« Odgovor #16 poslato: 18, 03, 2014, 20:12:14 posle podne »
Samo da ne bude zablude I greske, prvu ceradu (tendu) Vam nije radio majstor Sasa nego majstor Rada I nije bila od "nautickog" platna nego od  "kvalitetnijeg" soteksa a sve ostalo je stvar Vaseg licnog poznavanja materije I izrade...

Van mreže VladaCedic

• Drinski Kratkorepi Peš
  • www.mojaladja.com
    • V.I.N.
  • Brod tip: Ekopanonija Dado 23
  • Marina: Plavi Dunavac
  • Veličina: 7.8
« Odgovor #17 poslato: 18, 03, 2014, 21:02:22 posle podne »
Nisam hteo nikoga da prozivam niti da mazem bilo kojeg majstora,ali mogu i tako.
Ako ste vec upuceni u moju ceradu,da li znate koliko je placena i koliko je dugo trajala.
Meni nije jasno,cena materijala,bilo plastika,bilo platno sa svim dodacima je priblizna,a jedan majstor trazi za ruke (znanje) 200 eura a drugi 450 ???
Druga stvar,prva cerada je uradjena vise nego lose,katastrofa je izmerena tako da je bila prenategnuta,posle godinu i po dana nisam vise mogao da je zakopcam jer se skupila..

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #18 poslato: 18, 03, 2014, 21:13:23 posle podne »
tu nesto ne stima...  Hummer kaze soteks, Vlada kaze da se skupila... soteks se ne skuplja koliko ja znam ...

Van mreže HUMMER

• Drinski Kratkorepi Peš
    • HUMMER
  • Brod tip: Samogradnja metal
  • Marina: Jedriličarski klub Vojvodina NS
  • Veličina: 7x2
« Odgovor #19 poslato: 18, 03, 2014, 21:20:52 posle podne »
Veoma dobro znam koliko je kostala Vasa tenda a ako mislite da Vas neko shisha onda postoji jednostavna mogucnost da to proverite !!! Sakupite sve stvari na gomilu I pokusate da to sve sami uradite pa onda izlozite utiske I komentare. Sve ce Vam se samo reci...

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #20 poslato: 18, 03, 2014, 21:37:07 posle podne »
Vlado ako si već pobrkao majstore mozda si još nešto pogrešio.

Ako već kritikuješ nečiji rad onda druze budi siguran sta pišeš !

Van mreže VladaCedic

• Drinski Kratkorepi Peš
  • www.mojaladja.com
    • V.I.N.
  • Brod tip: Ekopanonija Dado 23
  • Marina: Plavi Dunavac
  • Veličina: 7.8
« Odgovor #21 poslato: 19, 03, 2014, 20:35:27 posle podne »
Da,ja sam se presao,ne znam kako ni zasto... Nesto mi je pogresno ostalo u secanju,sada kada sam pogledao priznanice vidim da sam pogresio,i zbog toga se izvinjavam majstoru Saši ako čita ovo..
Naime majstor je bio Rada i cena je bila 530 eura,rađeno je tim soteksom,koji se posle 3,5 godine poceo skupljati i to platno spolja je pocelo da truli,takodje nisam mogao ceradu da navucem na drikere... Sve u svemu kako je uradjeno i plus los materijal ja sam nezadovoljan.
Inače sto se tice majstora Caje,upoznao sam dosta ljudi kojima je radio i svi su veoma zadovoljni,sto sam ja uvazio i unajmio upravo njega da mi uradi ceradu. Danas je zavrsena,uradjeno je veoma dobro i u ugovorenom roku,čak i ranije.Naime konacna cifra je zbir materijal + ruke,sve u svemu 300 eura!
E sada gospoda koja me napadaju uhvatili su se za to sto sam ja pobrkao majstore i ja ispadoh budala.  XKJHDGASED
Čak me neki i poznaju,tj. ne poznaju mene nego verovatno mog oca,ali da znate da je brod moj i ja plaćam sve radove,on taj brod gotovo i ne koristi nego ga odrzava dok ja 10 meseci godišnje radim po inostranstvu. Da ne kažem "Crnčim",i da mislim da me neko šiša!!!I svaki tesko zaradjeni dinar dobro razmislim pre nego sto dam.
E sada,imam mastora broj 1. i majstora broj 2. ,upoznam ljude kojima su radili i jedan i drugi,i jedna i druga strana zadovoljni!
Pa zasto jedan majstor svoje delo naplacuje 200 eura,a drugi 450!?! Mene zanima,sta je ovaj drugi? Klod Mone,Da Vinči,Munc??? ...pa je njegova umetnost toliko skupa.
Kao što Srsa kaze,da je nautika skup hobi.. Inace procitao sam gomilu vasih postova i sa svim se slazem sto vi kazete,takodje ne mogu pogresno da vas shvatim,ali mi nesto ne stima. Ja sam ziveo u nekoliko zemalja i mogu slobodno da kazem da je jedino kod nas odnos standard i nautickih cena poremecen. Gde god sam bio pocevsi od cena plovila,opreme do usluga majstora cena manja i poreg viseg standarda!
Iskreno nisam imao nameru da bilo koga uvredim,ali sam pazljiv i pre nego sto se odlucim da platim nesto dobro razmislim o tome i vise puta merim.
Plasim se da je kod nas princip (ma ako ovaj ima za brod sigurno ima viška para,pa sto ga ne bih šišao)

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #22 poslato: 19, 03, 2014, 20:47:46 posle podne »
Pa zasto jedan majstor svoje delo naplacuje 200 eura,a drugi 450!?!

Ime znaci dosta, a cesto nema veze sa kvalitetom ... Tako je i kod majstora

Plasim se da je kod nas princip (ma ako ovaj ima za brod sigurno ima viška para,pa sto ga ne bih šišao)

Eeee kako su se mnogi majstori zeznuli ove godine kod mene :D

inace to izdrkavanje kod cena nauticke opreme kod nas nije od juce... to traje li traje... isti prohromski sraf samo ako se nadje u nautickoj radnji je skuplji od onog u gvozdjari duplo ..

Van mreže Drivee

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #23 poslato: 26, 05, 2014, 08:17:21 pre podne »
Stara tema ali hajde da je dopunim :)

Meni je najgore kada mi majstor lupi cenu, ofrlje jer ima posla.. Moze mu se...
Raznoraznih ljudi ima.. Jos gori su ovi koji nemaju ni cenovnika ni nista, cene su u zavisnosti kojim autom dodjes. Da se razumemo, sve preko 50 eura na dan posla je puna kapa danas u srbiji...

Van mreže Ljuba

• Talasožder Mali
« Odgovor #24 poslato: 26, 05, 2014, 08:46:58 pre podne »
I to tako traje godinama...zato sam naučio skoro sve sam da radim. Jeste da ispadne skrndavo i poružno ali ima svoju funkciju i baš me briga.
Pored mene u marini čovek na pasari sa nadogradnjom platio tendu 600e!...a ja kupio platno i sam ga nekako skockao i izašlo 150e.
Jeste da je njegovo puno lepše ali imamo istu funkciju i on i ja. Nije da ne bih mogao da platim nego neću iz principa da ispadam budala.

Van mreže Drivee

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #25 poslato: 26, 05, 2014, 08:48:59 pre podne »
slazem se. Ja isto radim sam ili mi rade prijatelji. Ja njima racunare oni meni bravariju :) moramo da se ispomazemo..

Van mreže Izmir

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #26 poslato: 27, 05, 2014, 19:41:24 posle podne »
Sasa bugarski aquatex uvek ima moju preporuku.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Van mreže jedar

• Veliki rečni berberin
  • www.mojaladja.com
    • Marieholms Catalina m22
  • Brod tip: Marieholms Bruk
  • Marina: Vik-Inn
  • Veličina: 6,5 m
« Odgovor #27 poslato: 31, 05, 2014, 12:45:31 posle podne »
Najstrasnije u ovom topicu je sto nema slike ni jedne ni druge cerade,, pa da znamo o cemu pricamo..Inace nautika je skup sport pas zato i nema svako brod ko sto ima auto...tj luksuz...
Ja mogu da uporedim cene na pr sa Svedskom.. ali da vidim kakve su to cerade koje su vam radjene... ovde jeste skuplje ali garancija najmanje  god  i visok kvalitet plus imas prvao da vratis akot o stvarno nije dobro pare nazad.... A ako su cene ovakve kakve se spominuj ovde za omanje cerade ... nije mnogo u razlici...  Naravno zavisi i koliko prozora,, da ilimaju pokrivace, koliko rajfeslusa  kako su odradjeni tj da li su pokriveni itd...

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #28 poslato: 31, 05, 2014, 15:49:41 posle podne »
Sve što radite možete da uradite sa manje ili sa više para.

Maločas, u Merkatoru, gledao sam neke cipele. Cena - sitnica! 59.500 dinara! Napomena: nisu od zlata. Obična koža. Lepe, lake, elegantne.
E, sad, ima u gradu da se kupe i cipele od 2.500 do 10.000 dinara.

Koliko platiti? Jedno je sigurno - čak i ako sebi možete da priuštite one od 59 i po hiljada, i sa njima ćete, baš kao i sa onima od  dve i po, ugazitu u kereću kaku ili stati na žvaku.

Tako je i sa ciradama.
Možete i sami, a možete i da poručite kod nekog ko to radi profesionalno.
Važno je da naidjete na pravog majstora.

Kada je Saša Hummer meni radio, nije mu bilo teško da svrati u Batajnicu, da popričamo, da sasluša šta ja želim. Nije mu bilo teško ni da  mi objasni zašto nešto ne bi bilo dobro i zašto bi nešto drugo bilo bolje. Bio je čak toliko korektan da mi kaže da to što ja želim može da košta više ili manje, zavisno od načina krojenja i uklapanja površina. Ako želim ciradu bez štepova, onda zbog većeg otpada cirada biva skuplja. Ako mi štepovi ne bi smetali, onda bi cirada mogla da košta manje ali da i dalje bude i lepa i funkcionalna.

Posle takvog razgovora i dogovora, u dogovorenom roku, moj čamac je dobio jednu sasvim lepu i funkcionalnu ciradu i sve to je, sa montažom u bašti u Batajnici, koštalo 260 evra.
Za te pare, dobio sam tendu koja sa obe strane čamca ima bočna vrata, pri čemu se i čitave strane mogu podići. Isto je i sa površinom na krmi. Kvaltetni cipzari završavaju posao, a kožno remenje montirano pri vrhu tu je da pokupi urolanu tendu i drži je uredno složenu kada je podignuta. Spuštena i zakopčana, pričvršena je kvaltetnim kopčama za konstrukciju čamca tako da ni kap kiše do sada nije prodrla u čamac.
Sad mi je žao što nisam napravio nekoliko boljih snimaka na kojima biste to mogli da vidite ali priložiću par na kojima se cirada vidi u pozadini.

I posle svega, ja sam veoma zadovoljan i takvog majstora mogu samo da pohvalim.

Sve ovo pišem sa namerom da vas podstakenm da još jednom razmislite pre nego što odlučite da radite sami. U to se upustite samo ako zaista uživate u delu svojih ruku. Ipak je profesionalni rad - pravi rad!
« Poslednja izmena: 31, 05, 2014, 17:47:23 posle podne od strane LSI »

Van mreže seasonic

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
    • Typhoon 360, Yamaha 5hp-2T
  • Brod tip: Zodiac
  • Marina: Sr. Karlovci
  • Veličina: 3,6m
« Odgovor #29 poslato: 11, 08, 2014, 10:16:42 pre podne »
Preporucio bih  majstora Velju iz NS-a za izradu cerada. Covek je dosao u marinu, izmerio camac i napravio kvalitetnu ceradu  sa kvalitetnom debelom gumom u roku od 2 dana, cena povoljnija bar 30% u odnosu na sve ostale majstore sto sam zvao. Cerada je izuzetno kvalitetna i laka za montiranje.
Kontakt telefon: Velja 064/173-6823