Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...
Regata "REKA" 2014.godine
zabac:
Datum ce uvek biti isti, kako se ne bismo poklapali sa terminima odrzavanja regate Vode Vojvodine, drinske regate, beogradske regate na Savi, beogradskim karnevalom brodova i tamiske regate u Pancevu... Nije slucajno odredjen bas taj datum.
A i vremenske prilike su najpogodnije u tom periodu, sto naravno, ne mora da znaci, ali minimum verovatnoce za kisu je u tom periodu, sto nam se poklopilo i prethodne godine... a takodje, u tom periodu nemamo visok vodostaj koji bi eventualno mogao da nam stvara probleme.
Znamo da mozda nekom ne odgovara taj period, ali uvek ce nekom smetati datum ili nesto drugo, a mi smo gledali kako da bude najbolje za sve, da se ne poklopimo sa drugim dogadjajima slicnog tipa, pa kako je, tako je...
ronac:
Ok
,poz! 114
taxi:
vidim 40 50 km dnevno u povratku uz dunav to je 8 do 10 sati voznje, dnevno imali smo to jedan dan prosle godine i nije nam bilo dobro od voznje druzenje i provod zaboravi posle toliko voznje. redukujte to malo lepo izgleda na papiru ali u stvarnosti mnoogo voznje.
zoke:
5o km pa to je tri sata voznje
stri stri stri stri stri stri
zabac:
Jeste, imamo tesku marsutu u povratku, ali ne moze da se redukuje nikako, verujte mi da sam pokusao na sve nacine da to prekratim, medjutim u klisuri ne mozemo da koristimo rumunsku obalu, tako da je to problem, a sa nase strane na obalama, u dva navrata gostujemo u opstini majdanpek (Donji Milanovac i Lepenski vir) i dva puta smo u Golubcu, tako da su to jedine destinacije gde mozemo svi da pristanemo i ne moze se drugacije organizovati... zato sam i najavio da cemo imati malih problema u povratku, zato sto se dosta plovi u nekoliko navrata.
Verujte mi, pokusali smo da obezbedimo pristan i program u selu Dobra, pa u Hajduckoj vodenici, medjutim, nemamo dovoljno mesta za pristajanje, a i lepenski vir smo na silu uglavili, bas iz tog razloga... pa cak i sa rumunima je bilo price da se poseti manastir Mraconia i Decebalova glava, pa da kod njih pristanemo, ali nista od toga, posto je komplikovana procedura oko pasosa, carine, toliki broj plovila, itd...
To jeste problem, ali izguracemo i to... Mislim da smo izvukli maksimum od ove marsute...
Sve u svemu, ovo je najlepsa destinacija za plovidbu u Srbiji i sire... i vredi se pomuciti malo u povratku, ali obici ovaj biser i najveci nacionalni park u nasoj zemlji.
Djerdapska klisura je savrsenstvo i bas zato sto niko tamo ne organizuje ovakav tip regate, mi smo se osmelili i idemo tamo, idemo dalje... Tako je bilo i sa kanalom prosle godine, takodje nijedna regata nije isla tamo, svi su bili skepticni, a na kraju je ispalo odlicno...
Jos cu vam najaviti i to da je sledece godine u planu Sava, ali o tom potom... opet destinacija bez ozbiljne regate, pa cemo malo da razbijemo monotoniju i tamo i svugde gde fale ovakve manifestacije... Hvala Bogu, reke imamo, godine su pred nama, pa polako, stici cemo svugde...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju