Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Registracija plovila - 2014. godina

<< < (16/20) > >>

Zoran T:
Pa na tehnickom mi kapetan rukom pokazao gde sta da se napise...ajd masnu boju cu i da preguram nekako a na pitanje sta ce im ime prezime i adresa ako vec ima reg oznaku rekose da mogu dvogledom da proveravaju a da te ne zaustavljaju???

srsa:
То објашњење за читање двогледом не пије воду,   eek    законодавац није назначио величину исписаних слова имена и адресе власника (значи да величина слова може бити као и на визит-карти). Наравно,претпостављам да ће се том законском одредбом позабавити и надлежни заштитници људских права грађана јер јавно истицање личних података не сме да буде законска обавеза. То би било исто као да на аутомобилу поред налепнице на шофершајбни мора да буде написано име и адреса власника возила, или да сваки учесик у саобраћају мора да око врата носи таблу са именом и адресом или беџ  на реверу са истим садржајем.  kuku

LSI:
Зоране, нисам могао раније да напишем коментар па то чиним тек сада.

Дакле, моја порука са изводом из Уредбе није била одраз жеље да нађем себи разоноду, већ да вама и свима осталим на форуму укажем на то шта пише у Уредби.

Јер то што је написано у уредби, то је закон и то важи. Све остало, укључујући чак и то што је вама рекао тај капетан, спада у домен оног: "Што је баби мило, баби се и снило!"
Хоћу да кажем да су људи често склони да интерпретирају закон.

Зато је важно да имате у виду, законом је прописано где на чамцу морају бити регистарске ознаке и да оне морају бити исписане уљаном бојом и димензија бар 10 цм. И то је све.

И сад ту и ја могу да мудрујем и да питам: - А што, молићу лепо, мора фирмописац да ми исписује регистрацију уљаном бојом!" Јер и тако исписану регистрацију неко може одговарајућим скидачем да обрише, или да пребоји неком другом бојом...

А што се тиче оног другог дела, о подацима о власнику, ту се слажем са Срсом да би о томе требало да се изјасни г.Шабић, јер зашто бисмо откривали личне податке. Полиција на основу регистарске ознаке у року од неколико минута може да дође до података о власнику.

Али ако је у уредби тако написано, онда то важи док важи и уредба. Међутим, ту је сваки власник слободан да податке напише и постави како и где хоће. Нико нас не може казнити ни ако одштампамо податке на неку плочицу у стилу како то стоји на моторима нпр. и ако такву плочицу причврстимо на зид кабине, споља или изнутара.

Но, можда ће у будућности тај део Уредбе бити измењен јер чини ми се да заиста нема оправдања. Међутим, сад је то обавеза и ако о томе нисмо знали, а већина нас није док нисмо о томе почели овде да пишемо, сад знамо и на сваком је да одлучи да ли ће ову законску одредбу испоштовати или неће.

Zoran T:
Ma u principu mi svejedno al je brutalno glupava uredba zamisli da stanujes u Bulevaru Kneza Aleksandra Karadjordjevica pola camca bi ispisao...

srsa:

--- Citat: Zoran T  21, 11, 2015, 19:35:38 posle podne ---Ma u principu mi svejedno al je brutalno glupava uredba zamisli da stanujes u Bulevaru Kneza Aleksandra Karadjordjevica pola camca bi ispisao...

--- Kraj citata ---

Па, зависи од чамца.  stri  stri  stri

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju