Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Registracija plovila - 2014. godina

<< < (7/20) > >>

LSI:

--- Citat: bratsaja  12, 02, 2014, 17:30:40 posle podne ---
--- Citat: bratsaja  09, 02, 2014, 17:58:37 posle podne ---Da li obaveza poreza nastavlja da tece i nakon isteka registracije,tj. ako pravim pauzu u registraciji og recimo godinu dana,da li moram da platim porez i za taj period?

--- Kraj citata ---
oops
Ispravka,u pitanju je komunalna taksa za drzanje objekta na vodi,koja je sada valjda ukinuta,ali moj tatko je nije placao ranijih godina pa se sada češe po glavi kako da je plati.On sve to zove porez,pa je zato ispao nesporazum,mada na kraju mu dodje na isto,parice bay bay.

--- Kraj citata ---

Za odgovor na ovo pitanje moraćete se obratiti nekom pravniku.
Situacija sa taksama je drugačija od poreza na upotrebu plovnih objekata.

Porez na upotrebu se odredjuje od strane države i vezan je za odredjeno plovilo i njegovu upotrebu u jednom periodu. Ukoliko vam je istekla registracija, a novu niste izvršili u narednom periodu, nemate obavezu da platite taj porez. Kada odlučite ponovo da registrujete čamac, platićete porez za novi poreski period.

Kad se radi o taksama, to je prihod lokalnih uprava i one se plaćaju na osnovu upisa u evidenciju lokalnih organa uprave. Mislim (naglašavam: mislim!) da lokalne uprave imaju pravo da naplaćuju taksu i kamatu na kašnjenje, medjutim, kako ja nikada nisam bio u situaciji da platim tu taksu (moj čamac je bio registrovan u Novom Sadu), nisam video ni bilo kakvo rešenje kojim se odredjuje obaveza plaćanja takse, ne mogu da kažem kakva su vaša prava i obaveze. Zato sam rekao da se morate obratiti pravom pravniku - profesionalcu. Ja se samo trudim da pomognem u oblastima koje mislim da znam.

Milan_BIGFOOT:
Pozdrav svima. Registrovao sam camac na svoje ime prvi put, sve ukupno me je iskostalo oko 15200din. Porez je bio 8500 posto je 22,05 kw I preko 5 m osiguranje oko 2500 je bilo sve ostalo su neke takse i obrazci. Taksa za upis plovila, taksa za tehnicki vanredni pregled izdavanje nove plovidbene dozvole ....

Fishing:
Pozdrav svim clanovima posto nov na forumu imam par pitanja vezano za registraciju camca? sta je potrebno od papira da bi mogao da registrujem camac posto je camac  davno uvezen aluminijumski je nema nikakav serijski broj niti imam za nejga neki papir , tacnije napravio sam izmedju drugara i mene neki ugovorcic cisto onako ali  nije overen i slicno... Sta predlazete da uradim , kako da nabavim neki papiric cuo sam da moze na razne nacine da se izvede to pa molim pomoc iskusnijih kolega . Hvala  7645218764198

argo1:

--- Citat: Fishing  22, 03, 2014, 00:47:28 pre podne ---Pozdrav svim clanovima posto nov na forumu imam par pitanja vezano za registraciju camca? sta je potrebno od papira da bi mogao da registrujem camac posto je camac  davno uvezen aluminijumski je nema nikakav serijski broj niti imam za nejga neki papir , tacnije napravio sam izmedju drugara i mene neki ugovorcic cisto onako ali  nije overen i slicno... Sta predlazete da uradim , kako da nabavim neki papiric cuo sam da moze na razne nacine da se izvede to pa molim pomoc iskusnijih kolega . Hvala  7645218764198

--- Kraj citata ---
Zavisi gde registrujes.U Bgd-- je malo teze, ali jos uvek prolazi u NS,PA i SM izjava o samogradnji.

argo1:
Nisam nigde nasao neki odgovor na temu koriscenja vanbrodskih motora s jednog na drugi camac.Naime,imam registrovan camac s vanbrodskim motorom na moje ime, ali bih nekada koristio taj motor na registrovan camac mog prijatelja koji je takodje registrovan, ali kao camac bez motora.Da li je to u skladu sa prpoisima,zna li ko?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju