Nautika opšta... > Kulinarske čarolije
Arsino Kuvanje
dalibor:
POZDRAV SVIM LJUBITELJIMA SUŠENE RIBE ok
Na proleće hoću da napravim pušnicu pa me zanima sušenje ribe.
koliko je dimiš i koliko posle toga sušiš.
Prošle godine smo krkali šarane koji su bili tako sušeni da nije bilo potrebno da se peku. Prste da pojedeš.
A ove ću morati da ih malo propržim.Zato što ribu sušim na drugom mestu a čovek ne zna tu proceduru.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ribu prvi dan baci na duži dim,sutra pusti 2-3 dima,i onda se suši 3-5 dana na promaji.
Drvo za sušenje Bukva, tako da meso poprimi crvenkastu boju.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Interesuje me proces sušenja da ne moram da ih pržim.
Znam samo da, što je krupniji to je bolje meso.
srsa:
--- Citat: Arsa 13, 12, 2013, 21:43:53 posle podne ---
--- Citat: petar_kozic 13, 12, 2013, 21:21:25 posle podne ---Evo gde su one gloce iz dunava zavrsile. rolleye
--- Kraj citata ---
Dole skobalji, gore šarani, poneki som i jedan amur.
Da, ima i po neka gloca od preko kilo... 6589
--- Kraj citata ---
Јели Арсо, колико си плаћао рибу? ha ha stri stri flasica
Arsa:
rolleye
slovenac15963:
Arso svaka čast za tišinu. k5
Zoran:
Kao sto reko BRAVO MAJSTORI,nema leka.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju