Nautika opšta... > Kulinarske čarolije

Arsino Kuvanje

<< < (8/17) > >>

slovenac15963:
blago nama. Arso domačine sretna slava. 114

Arsa:
Uštipci od šajota.

Šajot je bodljikava vrsta tikvica koja se u poslednje vreme odomaćila i kod nas.

Elem, evo prostog recepta.

Šajot oljuštimo kao šargarepu.

Obzirom da ovo povrće ima bodlje, problem se rešava navlačenjem čistih rukavica.

Kada odstranimo koru, izvadimo semenku koja se nalazi u sredini ploda.

Plod se narenda, posoli, i ostavi da odstoji u frižideru oko sat vremena. Potom se masa izvadi, i rukama iscedi.  Izađe baš puno tečnosti.

Doda se heljdino (može i obično belo) brašno, biber, vegeta i kesica praška za pecivo.

Masa se dobro promeša, ostavi da još malo odstoji i potom se kašikom zahvata i prži u vrelom ulju.

Ukus je stvaaaarno dobar.

zica:
 114 Arso kaži mi dali to bleji  grokće.

Arsa:

--- Citat: zica  10, 11, 2014, 17:04:34 posle podne --- 114 Arso kaži mi dali to bleji  grokće.

--- Kraj citata ---

Nit bleji nit grokće.  lol

Ali, kao prilog, bilo je i nešto što pijuče sa 8 nogu.  sajkaca

Kapetan:
Daj jos jednom oko rukavica ? Ova povrcka ne izgleda uopste bezazleno :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju