Nautika opšta... > Kulinarske čarolije
Arsino Kuvanje
slovenac15963:
blago nama. Arso domačine sretna slava. 114
Arsa:
Uštipci od šajota.
Šajot je bodljikava vrsta tikvica koja se u poslednje vreme odomaćila i kod nas.
Elem, evo prostog recepta.
Šajot oljuštimo kao šargarepu.
Obzirom da ovo povrće ima bodlje, problem se rešava navlačenjem čistih rukavica.
Kada odstranimo koru, izvadimo semenku koja se nalazi u sredini ploda.
Plod se narenda, posoli, i ostavi da odstoji u frižideru oko sat vremena. Potom se masa izvadi, i rukama iscedi. Izađe baš puno tečnosti.
Doda se heljdino (može i obično belo) brašno, biber, vegeta i kesica praška za pecivo.
Masa se dobro promeša, ostavi da još malo odstoji i potom se kašikom zahvata i prži u vrelom ulju.
Ukus je stvaaaarno dobar.
zica:
114 Arso kaži mi dali to bleji grokće.
Arsa:
--- Citat: zica 10, 11, 2014, 17:04:34 posle podne --- 114 Arso kaži mi dali to bleji grokće.
--- Kraj citata ---
Nit bleji nit grokće. lol
Ali, kao prilog, bilo je i nešto što pijuče sa 8 nogu. sajkaca
Kapetan:
Daj jos jednom oko rukavica ? Ova povrcka ne izgleda uopste bezazleno :)
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju