E, ovako treba... > Johnson & Evinrude
Johnson 9.9 2T - 2003 - problem sa karburatorom
dalibor:
Imao sam takve probleme i rešio sam tako što sam zamenio membranu.
Taj deo sa slike na motoru je jedan vid pumpe za gorivo tj. membrana .
Odšrafi šraf koji se nalazi na sredini i vidi u kom je stanju membrana. Ako je i malo pocepana ili tvrda, onda se dešavaju takvi simptomi.
Naravno i uradi sve što ti je Miša predložio.
CIVIJA:
Hvala ljudi na odgovorima. Nivo mog znanja mehanike je veoma slab. Kapiram ja kompletan rad motora i sve to ali samostalne poprvke jok.
Ni jednog trenutka nisam posumnjao na pumpu i membranu posto svaki put kad zaverglam ona baci gorivo kroz onu rupicu - preliva. Znaci goriva ima i vise nego sto treba (sve mi govori da je problem plovak - karburator).
Struje se nisam setio i to cu lako proveriti ako mi se opet desi - (hvala Bećar). Mada kad bolje razmislim da je struja on bi bacao gorivo na svecice i one bi bile mokre - masne? Ja sam skidao svecice i bile su suve ko barut.
Danas cimam majstore i ako ih savatam idem u marinu pa cu ja ubaciti filter na crevo pre rucne pumpe, profiltrirati gorivo u rezervoaru kroz neku gazu dok oni ociste i srede karburator.
Nadam se da ce to resiti problem - javljam rezultate.
CIVIJA:
Moj Joni nastavlja da me je...
Odradio sam: ispraznio rezervoar oprao vodom osusio, kroz gazu profiltrirao gorivo, ugradio filter na crevo, ocistili - produvali karburator, ocistio onu mrezicu na pumpi za gorivo.
Danas odemo na pecanje upalio radi lepo sve ok odemo nekih 5-6km ugasim i opet nece da upali, opet baca gorivo na onu rupicu. Proverio struju baca varnicu.
Odpecali sat dva - ohladio se upalm i teraj u marinu. Cini mi se da bi radio ceo dan i ne bi se ugasio, al kad se ugasi sha
Ima li iko neku ideju ili bar broj nekog bas dobrog majstora?
ginga:
Dali si vratio isto gorivo eek Ja sam imao isti problem sa yamahom ispostavilo se da je voda u gorivu . Okreni rezervoar ,sacekaj sat dva odvrni cep i ispustaj lagano osetices na dodir dali je voda ili benzin kad osetis benzin zavrni cep,Ili isprazni rezervoar i sipaj nov benzin kgk kgk kgk kgk
CIVIJA:
Sipao sam gorivo u providnu flashu da proverim talog, cisto bre ko suza - nema vode. Isprali smo rezervoar oprali ga i osusili kompresorom - ni kap vode nije ostala. Ma jedno je da on nece da upali a drugo je sto nece da upali i pisa gorivo na onoj rupici.
Sent from my ONE TOUCH 6012X using Tapatalk
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju