E, ovako treba... > Tomos

Problem tomos 4.8

(1/2) > >>

koledinb:
Imam problem sa tomos 4.8  juce sam rastavio nosac motora posto sam primetio da je prilikom voznje tesko upravljiv pri pomeranju rucke {levo -desno} i ustanovio sam da se gornji PVC klizni prsten istopio.Molim za pomoc dali neko zna o cemu se radi .{Motor je servisiran pre toga ocistio sam auspuh, skidao menjac, zamena semeringa itd.] Dali je u pitanju pregrevanje ?Unapred hvala

Zoran:
Taj prsten se sam po sebi trosi.Kako bi bio siguran da ne pregreva,moras da skines auspuh
i da proveris da tanka cev u njemu nije zapusena.

taxi:
kupi drugi prsten novi beograd buvljak zadnji red desno pitaj svi ga znaju

milanns:
Da prsten je predvidjen da se trosi ali ne i da se topi.Pregreva se motor,zato i topi taj prsten a 4.8 nema tu cevcicu kao 4 i 4,5.Rasklapaj  cizmu i vidi gde je problem ako negde zapnes javjaj se.

Bećar:
Čini mi se da je problem u načinu korišćenja motora.Kvar će se ponoviti ...
Tomos 4.8 nema vodenu pumpu i impeler za hlađenje motora i auspuha nego koristi "vodolovku", koja se nalazi ispred elise,i njom hvata-potiskuje vodu kroz cev do auspuha.Da bi se postigao optimalan protok vode za hlađenje,potrebno je izbegavati duži rad motora na minimumu ili leru(a tomos 4.8 ima ler položaj menjača).Tada nema dotoka vode kroz vodolovku i dolazi do pregrevanja auspuha i elemenata u njegovoj blizini .Oprimalan gas je preko polovine.
Na tomos 4 se može proveriti protok vode tako što se prolikom vožnje,jačim gasom, golim prstom dodirne cevčica na auspuhu.Trebalo bi da je mlaka-hladna.
Takođe se može javiti problem sa blokadom menjača zato što naši nautičari izbegavaju korišćenje uklopnika-menjača zbog bojazni da će se pokvariti.E sad,zbog visoke temperature(spore vožnje i lera ) i blizine izduvne grane ,dolazi do sušenja masti u ručici-mehanizmu menjača i dolazi do blokade ručice.
Naravoučenije,koristiti menjač što češće i voziti sa minimum  2/3 gasa

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju