E, ovako treba... > Plovila
Sta izabrati-neki savet
LSI:
Ugovor o kupoprodaji se overi u opštini prodavca, platite odgovarajući porez, a onda idete u nadležnu kapetaniju da izvršite registraciju (prethodno, stari vlasnik odjavio u svojoj kapetaniji čamac i motor ili samo čamac - zavisi šta sve prodaje).
AKo kupite samo čamac, kasnije, kad kupite motor, odlazite u kapetaniju i tražite upis motora u plovidbenu. Tom prilikom obračunaju i porez prema snazi motora.
zveki66:
Treba mi hitno misljenje nekog ko je strucniji od mene za jedan camac, nov. Camac se nalazi na sajtu kupujem-prodajem, na trecoj strani, covek se zove Milorad i na slici je camac sa kabinom, plavo-zuti, cena za takav na slici je 1350eura.
LSI:
Zveki, u ovakvim situacijama mnogopomaže kad date link do tog oglasa...
Ako je to onaj aluminijumski sa jamahinom dvadeseticom, rekao bih da je cena pre svega zbog motora (sjajan motor).
Što se tiče samog čamca, izgleda veoma dobro uradjeno, bez nekog ošljarenja i sve deluje nekako solidno. Medjutim, upitao bih se da li je to čamac za mene? I to je pravo pitanje koje vi morate postaviti sebi.
Da li čamac planirate da koristite sami? Kokpit je veoma mali i teško da u njemu ima mesta za tri korpulentnije osobe.
Čamac je u Apatinu - gde vi živite? Imajte na umu da ga treba dopremiti do vašeg mesta - vodom ili kopnom, treba i vremena i para.
Dakle, dobro razmislite.
zveki66:
LSI, hvala na odgovoru ali to nije taj camac. Probacu da postavim link ali ako ne uspe, ovaj camac koji mene zanima je nov, pravi ih covek po porudzbini iz Smedereva i nalazi se na trecoj strani u rubrici camci. Inace sam iz Zemuna i on obezbedjuje transport do kupca.
http://www.kupujemprodajem.com/Camac-sa-kabinom-6464533-oglas.htm?filter_id=22203719
LSI:
Sada sam video i taj koji vas zanima - nije bila istaknuta cena pa sam ga zanemario, a ja sam onaj aluminijumski iz Apatina našao na petoj strani.
Da se vratimo ovom čamcu.
Sve što vidim na slici izgleda solidno ali pitanje je koja je debljina lima patosa i bokova i koliko je dobro učvršćen (koliko rebara ima, kakava su ojačanja)? Na slikama vidim neki odsjaj na bokovima, kao da je lim na nekim mestima uvijen, a to bi značilo da je relativno tanak, možda 2 mm, mada, možda i grešim. Možda će neko ko se bolje razume moći da da bolju procenu onoga što se vidi na slikama.
Čak i pod pretpostavkom da je sve zaista uradjeno solidno, ostaje još mnogo posla i ulaganja dok čamac ne zatvorite i ne opremite. Ako čamac i kupite za 1350 evra, računajte na bar još dve hiljade evra za to.
Zato bi bilo dobro da procenite da li imate toliko novca ili je možda bolje da sačekate par meseci i prikupite dovoljno novca za čamac koji je u većoj meri završen.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju