Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Gde uraditi tehnicki za prikolicu

<< < (4/10) > >>

bugi:
Tri meseca se uzima dozvola ako te uhvate sa neregistrovanom prikolicom

drazeta:

--- Citat: LSI  13, 10, 2013, 07:43:16 pre podne ---
--- Citat: Sci  13, 10, 2013, 03:23:24 pre podne ---Hvala svima na pomoci i trudu 114. Prikolica je fabricka, znaci da atest automatski odpada. Sto se tice papira za odjavu u Subotici mi nisu dali apsolutno nista sem ponistene saobracajne, verovatno im je to dovoljan dokaz, jer imaju sve o odjavi u kompjuteru.Da kupujem probne tablice za par stotina metara necu sigurno taman me jurila cela beogradska policija. Javicu sta sam uradio za koji dan 114

--- Kraj citata ---

Komentari u vezi istaknutih delova:

I ako je prikolica fabrička, neophodan je original račun koji je sačinjen prilikom kupovine. Bez njega, mora da se uradi atest. Čak i ako imate račun, a u njemu nije naveden broj šasije - isto morate da atestirate prikolicu.

Ja sam morao da zamolim dvojicu komšija da mi overe izjavu u mesnoj zajednici da su oni napravili prikolicu za koju je bilo jasno jer se "iz aviona videlo" da je fabrički proizvedena ali nisam mogao da nadjem račun (žena ga je negde zaturila i pronašao sam ga par nedelja kasnije!). Tek po dobijanju te potvrde, ljudi iz Instituta su izvršili pregled i dobio sam atest za prikolicu, na osnovu kojeg sam,uz atest kuke na vučnom vozilu, dobio treću tablicu.

U Beogradu, prilikom vraćanja treće tablice, u MUPu u Ljermontovoj ulici obavezno izdaju potvrdu da je tablica vraćena. Bez tog papira u servisu za tehnički pregled ne mogu da kompletiraju papire... Možda je kod vas u Subotici pojednostavljeno - ko bi ga znao!? U zemlji Srbiji sve je moguće.

Kako god, sa zanimanjem čekam da čujem ishod. Srećno!

--- Kraj citata ---

Kupih knott-ovu ku ku pre neki dan(novu) i dadose mi uz nju neki kartoncic i fiskalni racun.Sam sam je namontirao.Da li moram da je teram na atest?

barbanesa:
Boze citam pa ne mogu da verujem sta bre ljudi pisete...Lazo ne siri dezinformacije i ne plasi ljude..

Elem ako je prikolica nova sa atestom u Bgdu se vrsi tehnicki pregled na 3 mesta,kod kvantasa ,na dorcolu i u Jovanke Radakovic..
Kako sam shvatio kolega je kupio polovnu odjavljenu prikolicu i dobio iz policije odjavni list koji isto tako sluzi kao registracioni list i ne treba mu potvrda o vracanju  trece tablice.,samo kupoprodajni ugovor na svoje ime..

Sci:
Od papira imam overeni kupoprodajni ugovor sa navedenim brojem sasije, kao i potvrdu o placenom porezu na prenos vozila, tj. prikolice, kao i ponistenu saobracajnu. Siguran sam da je to dovoljno, a tako su mi rekli i u Sup Subotica. Nisu mi dali nikakav papir, jer je logicno da je ponistena saobracajna dokaz da je ponistena jh thumbup. Uz kupoprodajni ugovor to ce biti dovoljno, nadam se da mi nece traziti krvnu sliku na uvid. Ici cu u Marije Radakovic da se raspitam koji tehnicki radi prikolice za plovila, oni su mi najblizi, jer sam ja na Zvezdari ok.

LSI:

--- Citat: barbanesa  13, 10, 2013, 22:38:32 posle podne ---Boze citam pa ne mogu da verujem sta bre ljudi pisete...Lazo ne siri dezinformacije i ne plasi ljude..

--- Kraj citata ---

Barbanešo, nema dezinformacija.

Morao sam da okrenem brojkom i slovima 8 (osam) telefonskih brojeva u AMS-u i još dva servisa za tehničke preglede dok nisam dobio detaljno objašnjenje procedure.

Dakle, ako su oni lagali mene - lažem i ja vas.

Sve sam to proveravao zato što sam vratio treće tablice (imao sam za dva vozila) za prikolicu koja je prošla postupak atestiranja kao samogradnja, a hteo bih da je registrujem ponovo pre nego što na snagu stupe novi propisi.

Stoji i to da kod nas na različitim mestima postupci nisu isti (takva nam je država). Zato svako treba da se raspita i da uradi onako kako proceni da mu najviše odgovara. Ja sam samo hteo da pomognem misleći da raspolažem validnim informacijama.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju