E, ovako treba... > Elektronika

AIS cele Srbije

<< < (9/13) > >>

Kapetan:

--- Citat: poljo  25, 11, 2013, 17:00:13 posle podne ---U procesu sam nabavke radio stanice pa bi da nabavim neku koja ima integrisan AIS sistem . Preporuka ?

--- Kraj citata ---

recimo :

http://www.svb24.com/en/standard-horizon-vhf-radio-gx2000-gx2100.html

389 eur

ali licno mislim da je to prilicno ruzno gledati na tako malom ekranu ...

slovenac15963:
Kapetane sedi 1.TUDJE NEĆEMO SVOJE NEDAMO.

Kapetan:

--- Citat: slovenac15963  25, 11, 2013, 20:07:21 posle podne ---Kapetane sedi 1.TUDJE NEĆEMO SVOJE NEDAMO.

--- Kraj citata ---

da da ... tako su pricali, ali su radili i rade kako ja napisah ... nista ja nisam pogresio

IKA:
Eto sad i ja nađe neku korist od Ovog AIS-a-
Kada kliknete na ikonu nekog broda,u prozoru koji se pojavi ,sa podatcima tog broda kliknete na -Prikaži put broda.Na prikazanoj ruti postavljanjem kursora na svaki trouglić koji je prikazan na toj ruti,piše kojom se brzinom brod kretao.Na osnovu toga može se doći do saznanja gde je reka i na kojem delu sporija a gde brža.Prateći rutu broda -Zrenjanin video sam da mu se neka ujednačena brzina od 2,2-2,3kn u nekim delovima spuštala na 1,6-1,4kn.Obzirom da sam pratio kretanje broda u delu Dunava koji dosta dobro poznajem ,video sam da mu se brzina smanjivala baš tamo gde je dunav i naj brži ,oko Ločke ade.Prateći putanju broda može se i zaključiti kojom rutom ploviti obzirom da kapetani poznaju teren i plove prelazeći s jedne na drugu stranu toka ako im to situacija dozvoljava,i trude se da plove mirnijim delovima reka.

Kapetan:
Ima i toga, a poneko uspori i pored splava sa dobrom pevaljkom.. zamisli iko da ti je neko rekao pre 10 godina da ces slike telefonom slati. dosta zanimljivih stvari ima na Ais... recimo gdeidu brodovi tu ima dubine

Sent from my ME371MG using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju