E, ovako treba... > Elektronika

AIS cele Srbije

<< < (8/13) > >>

poljo:

--- Citat: LSI  24, 11, 2013, 14:56:47 posle podne ---Sad sam se vratio iz marine.

Pokušaću da prenesem komentar koji sam dobio: - Tako nešto nama ne treba. Zar da se nečija žena uključi na internet i da vidi da joj je muž u "Sidru" kod Beške, a ne na petom kilometru Tise na pecanju, kao što je njoj rekao?

Dakle, ono što mene zanima to je kako čovek može da bude "nevidljiv" za taj sistem, ukoliko to želi?
Postoji li mogućnost da se neko prijavi i odjavi kad poželi?
Šta je potrebno da čovek ima na ladji da bi hvatao signal i bio vidjen na ekranu?

Odgovori na ova pitanja će mi pomoći da bolje razumem funkcionisanje kako bih nastavio razgovore sa društvom u marini. Ne znam da li su takvi odgovori već dati u ranijim napisima (pogledaću večeras šta je sve pisano do sada) ali želeo bih da sakupim na jedno mesto koje su sve koristi od ovog sistema i zašto bi ga trebalo podržati i razvijati.

--- Kraj citata ---

Kakve sise !!!!!!!!!!!!!!!
KO se boji miseva nek stalno macku nosa u dzepu . Nisam nikad kuci pa nemam vremena da jurcam okolo da kupujem to cudo . Za par dana cu biti u Bg (valjda ) pa ako ima neko da mi spremi sve to na kamaru sto treba da se kupi dacu pare pa je postavite gdje hocete pod uslovom da spremi dva kompleta da nosim i nama jedan za marinu . Tek nama nije potrebna ali neka ima zbog pokrivenosti imenom .

LSI:

--- Citat: IKA  24, 11, 2013, 18:18:57 posle podne ---Džaba ti dva mobilna kad nemaju android,i tetra pak.
Mislio sam da nemaš švalerku,jer sam te upoznao kao ozbiljnog ,vernog zaljubljenog supruga.Uostalom koja lujka u 60 god.kupuje ženi nov stan osim ako nije zaljunljen. sajkaca

--- Kraj citata ---

Čekaj, Iko. Kupiću ja i android i taj "tetra pak", a onda - biće i neka švalerka.
To, izgleda, jedno bez drugog ne može (tako ću ja objasniti ženi, a još kad joj prenesem ovo o zaljubljenosti, garant neće imati ništa protiv).

Kapetan:

--- Citat: IKA  24, 11, 2013, 17:45:27 posle podne ---Uopšte ,cela ova priča oko AIS-a je prenaduvana.Sistem kao sistem nama malima trenutno ne daje ništa.Jedna mala igračka i to je to. Boli me iskreno uvo ,gde se trenutno nalazi koji brod.Dule je u pravu kad kaže da jedinu korist mogu imati vlasnici tih sajtova i kompanije vlasnici komercijalnih plovila,za nas male sistem je prisutan ali nevažan.
--- Kraj citata ---

pusti duleta, kad je video da smo digli stanicu on platio dinar da udje u kolo sad bi dva da izadje, on ima jako dugo AIS na brodu i njemu je sistem zaista nebitan za tog stanovista, ali treba gledati van granica privatnih foruma/potreba... treba gledati sveopste dobro ...

ko ima korist od AIS-a u Srbiji:
-Svi koji plove nocu, po kisi , magli ili po nekom drugom losem vremenu kada je vidljivost ogranicena...
-Vlasnici plovila koji ga uvedu na brod jer u slucaju kradje znaju gde je (ovo ce biti jako rasprostranjeno cim cena padne ispod 100 evra  , sada je oko 400 i pada svakim danom)
-Sve porodice koje imaju svoje voljene na vodi (mornari, kapetani i sl)
-Svi LSI-evi kafanski svaleri cim predju IQ 100 pa skapiraju da mogu da ostave AIS na komsijin brod koji je na pecanju a oni da odu u susednu kafanu da se hvale o svalerskim uspesima za novim kafanskim stolom...
-Svi penzioneri koji ujutru pogledaju brodove u svom okruzenju (i ja to volim : ) ) eno bas neko gore to pomenuo :D
-Svi koji se brinu za bezbednost u plovidbi ...

naravno imaju korist  i strani sajtovi, pa sta ? jel to problem ? pa daju besplatno opremu naravno da hoce neku korist? nama su dali besplatan pristup , sta ces vise???.... manite me koministicke ideologije "tudje ocemo svoje nedamo" to nas je i doteralo do ovde...

Madjari nemaju... pa sta me boli q za madjare? Valjda cu se ugledam na one koji imaju a ne na one koji nemaju ?

starno mi je suludo da objasnjavam korist AIS-a... svako ko misli da koristi od AIS-a nema , slobodno neka svoje odgovore i teme salje pismom/postom na adresu sajta Moja Ladja a mi cemo ih objavljivati i odgovarati na njih ...

Kapetan:
sad mi pade na pamet jos jedna korist AIS-a ... svi smo pricali kako se ponekad brodovi ponasaju bahato na rekama, kako prolaze tik uz obalu, kako prolaze kroz male vode ....

toga vise nece biti :) jednostavno svi mogu da vide sta rade, pocev od nas,  kapetanije, policije ....

poljo:
U procesu sam nabavke radio stanice pa bi da nabavim neku koja ima integrisan AIS sistem . Preporuka ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju