E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

skiperska dozvola- opšte važeća

<< < (3/4) > >>

Kapetan:

--- Citat: tangabravo  26, 09, 2013, 13:57:39 posle podne ---Zorane , ove upućenije kolege u diskusiji rekoše da naše dozvole više niko u okruženju ne priznaje čak i djetići zajebavaju ??????? sha

--- Kraj citata ---

realno gledano zezaju hrvati, crnogorci ako im se bas zameris, a grci samo ako rentiras brod znaju da traze... ali sve se to polako menja jer osiguranja pritiskaju charter kompanije da proveravaju kome daju brodove , a onda ce osiguranja pritisnuti i drzave jer ti sa svojim brodom mozes da ostetis drugi brod mnogo skuplji od tvog a posle osiguranje placa...

evrotec:
Znaci mogu i vozila da nedozvole da vozis sa domacim dozvolama
To zezanje je i izivljavanje tako mu se hoce
Boze izem ti oko

Kapetan:

--- Citat: evrotec  26, 09, 2013, 18:20:06 posle podne ---Znaci mogu i vozila da nedozvole da vozis sa domacim dozvolama
To zezanje je i izivljavanje tako mu se hoce
Boze izem ti oko

--- Kraj citata ---

cek ... jel bi ti pustio da u Srbiju udje stranac sa dozvolom za voznju kola , a znas da je kola video samo na slici ? pa naravno da ne bi ... iako sam nacionalista, nacionalni interes mi govori da su u pravu i da mi moramo da promenimo pristup obuci ...

ne znam da li kapiras da nas drzava daje dozvole za upravljanje brodovima do 100 BRT (bruto registarskih tona) onima koji nisu ni videli brod u  zivotu ????

evrotec:
nikad cuo i te treba zatvoriti sto to rade a  ja mislio na dozvole za camce razonodu za koje u mnogim zemljama nije potrebna registracija i bilo kakva dozvola za plovidbu znam recices da mozes da ostetis drugo plovilo da ali ti i to neregistrovano i plovilo bez posedovanja dozvole osiguras a povoljnost ti je kod osiguranja ako imas dozvoli znaci manja premija.

Kapetan:

--- Citat: evrotec  26, 09, 2013, 19:39:27 posle podne ---nikad cuo i te treba zatvoriti sto to rade
--- Kraj citata ---

svi to rade, jer je to po zakonu (lamar zato nikad nije izvadio licencu) .... u zakonu od uslova pise da trebas da imas 3 godine obican UMC... niko u zakonu ne trazi da si video brod od 100brt a kamoli da si plovio, ili imao ikakva iskustva sa takvim brodovima pa makar kao putnik...
meni je licno nudjena dozvola za 500 evra, nisam pristao, al znam neke koji su "mnogo veliki" i pristali su i sad im je to ponos i dika... to nam i ubi zemlju ...

dok recimo RYA trazi 2500 milja ukrcaja kao posada, 20 dana ukrcaja minimum , certifikat za VHF, certifikat prve pomoci ...

--- Citat: evrotec  26, 09, 2013, 19:39:27 posle podne ---a  ja mislio na dozvole za camce razonodu za koje u mnogim zemljama nije potrebna registracija i bilo kakva dozvola za plovidbu znam recices da mozes da ostetis drugo plovilo da ali ti i to neregistrovano i plovilo bez posedovanja dozvole osiguras a povoljnost ti je kod osiguranja ako imas dozvoli znaci manja premija.

--- Kraj citata ---

to je UMC, i to je druga stvar... mada bi i to trebalo malo poostriti ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju