E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

skiperska dozvola- opšte važeća

(1/4) > >>

tangabravo:
Znam da je bila diskusija o skiperima i polaganjmu ali nemogu nikako da nadjem gde beše pa me evo ovde. Daleko sam ja od toga da bih bio pravi skiper , ali pošto nameravam u bliskoj budućnosti da kupim krstaš od 11-13m i da sa njim plovim po  GR . TR , IT ,  španija ,malta ,  trebaće mi dozvola koju priznaju svi iz tog područja. Ja sada imam dozvolu za upravljača-rukovaoca čamca izdatu od ministartstva za infrastrukturu. U onoj diskusiji su pominjane neke hiljade NM koje bih trebao da imam pa  da mogu da pristupim polaganju , a kako da ostvarim te milje ako mi ova dozvola nevaži skoro nigde.Znači treba mi opšte priznata artija za male pare a za iskustvo zna se. Niko pametan neće da krene na Aljasku u bermudama i papučama. Unapred zahvalan na svim sugestijama i obaveštenjima. Čika Čarli. Dobro more

Kapetan:
RYA ili Crna gora...

http://www.rya.org.uk/Pages/Home.aspx

RYA svi je priznaju .. nasa je cisto bacanje para.. sprema se ekipica od nas par da polazmeo na prolece... pa cemo se dogovoriti ...

BataC:
    A ako u inostranstvu plovis na svom plovilu,da li se moze ploviti sa nasom plovidbenom dozvolom...

Logic:
imam slicna razmisljanja i najblizi sam varjanti vegasailing.com   mada, posto planirate da kupite svoj brod mozda bi i varjanta preko vojske bila dovoljna jer je ubedljivo najjeftinija. naime, "kvalitet" dozvole je najbitniji kod iznajmljivanja a sve zbog pokrivanja kod osiguranja.

tangabravo:
Logic , pojasni molim te šta si mislio pod ovim preko vojske???

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju