E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Problem
Darkobp:
Reci mi jel ti to prvi camac koji posedujes??
Da vidimo dali je problem do camca ili do tebe stri
Ako si zamisljao da je voznja camca kao voznja auta tipa ono dok drzis volan pravo on ide pravo-onda zaboravi 6589
Da li si probao neki slican camac bar da provozas,pa da vidis razliku u odnosu na tvoj
trnigor:
Jeste druze prvi mi je camac al probali su mnogi koji vec 20 godina voze camac i i sto vrlo zanimljiva stvar u svemu tome sto sam i napisao da i kad ga smiris na vodi posle odredjenog vremena pocne da se zanosi prvo u desnu stranu do odredjenog ugla, pa onda pocne da se vraca na pravac i ode ulevo i tako u krug. Pre neki dan sam isao do Slankamena iz Titela rastojanje oko 10 kilometara do usca Tise u Dunav voznja je bila katastrofa nemoz ga savladati ako udarim kontru onda jos gore bukvalno nemozes se opustiti na njemu celo vreme moras da pomeras volan levo desno da bi koliko toliko isao pravo. Ko da sam se sa bikom borio celim putem. Drugar ima pasaru p 500 sa 10 dugom nogom ide ko po loju mozes bukvalno upravljati nogama milina za voznju ovo moje cudo da popizdis nema uzivanja nego levo desno
Darkobp:
Mnogima (onima koji nisu imali velik dodir sa camcima)kad dam moj brodic da upravljaju snjim isto tako voze thumbup
Vremenom ces se ustositi i ice to 6589
zamoli nekog od poznanika da probas da provozas njihov camac,brodis...na makar na 100m cisto da vidis dali je do tvog camca jer svaka prepravka camca je skupa i iziskuje puno vremena a to sevrljanje neces moci nikad neutralisati skroz
--- Citat: Darkobp 11, 09, 2013, 00:09:30 pre podne ---
Ako si zamisljao da je voznja camca kao voznja auta tipa ono dok drzis volan pravo on ide pravo-onda zaboravi 6589
--- Kraj citata ---
Bećar:
Možda,kažem možda je ovo problem...
Ako je glisersko korito i ima duplo dno,možda je ono bušno i napunjeno vodom koja se kreće lagano levo- desno.
Kažem samo možda....
Kapetan:
--- Citat: marke 10, 09, 2013, 23:23:58 posle podne ---Ovo ne imitira kobilicu već kormilo. Kobilica je fiksna a ovo se okreće baš kao klasično kormilo.
Rudder znači kormilo na Engleskom a to mu je ime.
--- Kraj citata ---
rudder jeste kormilo , ali u ovom slucaju imitira kobilicu i tako smiruje camac... kormilo sluzi samo za upravljanje kobilica za stabilnost i pravac...
@trnigor prvo i osnovno pravilo svi pokreti volana/kormila ili cega vec moraju da budu jako spori , svaki nagli pokret napravice vise problema nego koristi ... pokusaj da ga jako polako usmeravas...
ako imas polipropilenski konop, baci 30 metara iza camca vezanog za sredinu krme i camac ce se delimicno smiriti na "pravcu" ali i usporiti
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju