Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Odjava i registracija plovila
Srecko Sojic:
uh majku mu kad li ce moja ladja da opipa vodu....
prijatelj me navraca samo da uradim farbu, antialgin i reviziju motora pa da ga guram u Savu. kaze procice ti jos jedna sezona ovako. ne znam sta da radim
LSI:
Da odgovorim i Srećku i Srsi.
I ja sam hteo da uradim još ovo i još ono prošle godine i čamac nije ni spušten u vodu. Povrh svega istekla mu registracija.
Ali zato sam ove godine uspeo da učinim prvi korak - konačno je registrovan.
A sad sledi spuštanje.
Nisam siguran ali možda (za sada, samo možda) ovog vikenda čamac odvučem u marinu u Slankamenu.
Hteo bih da ga premažem antialginom ali nemam ko bi mi to uradio. U svakom slučaju, pokušaću da kupim antialgin ovog meseca.
I još nešto, dvaput sam se izletao planiranjem učeša na regatama, pa poučen tim iskustvom, sada se ujedam za jezik. Ipak, ako bude malo šanse, pridružio bih se Mirjani i krenuo sa njihovom regatom. Maršruta koju su isplanirali meni je gotovo idealna.
Ali treba dotle da napravim ležajeve u kabini i da obezbedim komarnik - da se zaštitim mrežicama od komaraca.
Nešto mi se žena vajka - kao da ne veruje da ću čamac spremiti i kao da joj se ne ide. Moraću da nadjem malog od palube.
Ali prvo korak prvi - čamac u marinu, pa korak drugi - čamac u vodu. Sve ostalo će samo po sebi...
Srecko Sojic:
LSI sve mi se cini da ce i kod mene biti tako a0335
ja sam opet stalno na terenu i dolazim samo na 3 nedelje kuci a uvijek se nabere nekih stvari za uraditi tako da ne stizem nista oko broda da uradim. moja ladja je i onako u pojadnom stanju spolja tako da joj jedna sezona u vodi nece dodatno naskoditi. nema erozije niti osmoze koliko sam ja vidio ali je zrela za generalku
e sad, motor....to je yamaha 28KS stara koliko i ja. ne znam da li uopste i radi....
zao mi je sto necu moci ove godine da idem na regatu...jedino da se uslepam sa nekim i to dan-dva 25648
barbanesa:
Svi koji su se odjavili iz okolnih mesta i prijavili na BGD kapetaniju dobili su oznaku F.Zbog cega ne znam,prosudite sami.. ffff ffff
argo1:
Ne mora nista posebno da znaci,mozda je na redu bas ovo slovo.Ja sam prvi put registrovao camac i dobio sam ovo slovo.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju