Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Odjava i registracija plovila
shomysss:
Razmisljam na glas ispravite me molim vas ako gresim:Svako ko sada pravi camac morace da registruje camac tamo gde je prijavljen i podnosi svu dokumentaciju o samogradnji i automatski nema potrebe da prebacuje camac iz jedne u drugu kapetaniju.Tu je sve cisto.U slucaju da nekada proda nekom drugom camac koji pripada drugoj kapetaniji taj kupac uzima kupoprodajni ugovor i odjavu iz te kapetanije u kojoj je bio registrovan i prebacuju u svoju bez dodatne dokumentacije?
LSI:
Našao sam i deo koji objašnjava zašto je bitan datum 07.02.2014.
Član 189
Na postupke upisa koji su započeti, a nisu okončani do dana stupanja na snagu ovog zakona, primenjivaće se propisi po kojima su započeti.
Vlasnici čamaca i plutajućih objekata koji su upisani u upisnike koje vode nadležne lučke kapetanije na osnovu odredbe člana 413. stav 2. Zakona o pomorskoj i unutrašnjoj plovidbi ("Službeni list SRJ", br. 12/98, 44/99, 74/99 i 73/00 i "Službeni glasnik RS", br. 85/05 - dr. zakon, 101/05 - dr. zakon, 73/10 - dr zakon i 87/11 - dr. zakon) dužni su da te čamce i plutajuće objekte upišu u upisnike lučkih kapetanija prema svom sedištu, odnosno prebivalištu, u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu ovog zakona.
A ovaj zakon je stupio na snagu 07.02.2013. godine.
Mezija:
[/quote]
Ja ću to na sopstvenom primeru proveriti sledeće nedelje. Moram u Novom Sadu da uzmem ispisnicu i da se prijavim u Beogradu.
Izvestiću vas kako sam ja prošao pa ćemo imati iskustva na relaciji PA-NS i NS-BG...
[/quote]
Bio sam u ponedeljak 6.1 i uzeo ispisnicu iz LK Novi Sad ovih dana idem da se prijavimu u LK Bgd,
Upzorenje svima koji idu u Novi Sad Da se OBAVEZNO NAJAVE jer su ljudi iz kapetanije podosta na terenu ,tako da je najbolje precizirati vreme kad da se pojavite tamo
poljo:
Poklonio sam drugu moju cuvenu Ajkulu . On je iz Srbije pa mu sad predstoji prenos papira . Jel neko zna postupak ? Znaci Bosna i Hercegovina - Srbija . Brod ce biti ovde u kapetaniji ispisan normalnim postupkom .
Zvonimir:
Koliko sam upucen postupak je sledeci. Sa drugarom napravis ugovor o poklonu koji se overi na mestu koje je ovlasceno za overe. Sa tim papirom, odjavom iz kapetanije covek se pojavi na carini i prijavi to za carinjenje. No ako dolazi kod tebe nek se raspita na grasnici kod srpske carine. Obavezno nek obrati paznju da prijavi i motor ako ga uvozi.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju