Hvala svima na odgovorima.
Naime, 4000€ je cifra koju mogu da izdvojim za brod, što bi se reklo hobi. Nema potrebe za skupljanjem još novca, imao bih ja i više da dam, ali mi je standard takav, da je to količina novca kojhu mogu da izdvojim za hobi, tu je pre svega porodica, portrebe oko kuće, jedna, druga kola... Znate svi o čemu pričam.
Ne vidim da će se to narednih godina značajno menjati, i da bih mogao za brod da izdvojim veće novce. Zato sam i ovde i pitam razne stvari, da bih za dati novac mogao da izaberem najbolje. Znam da se za 4000€ ne može uzeti ne-znam-šta, ali bih da onda to bude najbolje za te novce, i pre svega da uzmem ono što će najbolje odgovoarati mojim potrebama, i onome za šta nameravam da ga koristim.
Kada samo premotam film koliko je sreće i lepih trenutaka mojoj porodici i meni doneo najobičniji čamac koji sada prodajem za 800€ sa sve pentom, siguran sam da će se i za 4000€ naći nešto što će da nam lepo služi i na čemu ćemo uživati.
A da odlučim da se protegnem 5000-6000€, onda bih već gledao onaj za 8000€, e taj je još bolji i taj... Nema toj priči kraja. Budžet je određen a na meni je da uz vašu pomoć i savet izaberem pravu stvar.
PS. pročitao sam i dosta starih postova, ali je materijal ovde stvarno PREOGROMAN. Ako se nekad setite nekog linka koji bi mi valjalo da pročitam, samo pošaljite.