Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Registracija
LSI:
Popeye,
Vaš komentar da bi trebalo da se redovno ažuriraju podaci je na mestu. Naš jedini problem je što niko ovde medju nama nije profesionalno vezan i odgovoran za objavljivanje podataka. Svi smo mi ovde zato što na forumu nalazimo niz interesantnih i korisnih informacija.
Važno je da svako ko zna bolje ili ima najnoviju informaciju to i podeli sa nama. I ja se trudim da dodjem do podataka koji bi mnogima od nas mogli biti interesantni i korisni. Ipak, bez pomoći ostali forumaša - teško. Iz tih razloga ja uvek savetujem ljudima da im dati podaci budu samo informacija ali tek kad odu u kapetaniju dobiće tačnu informaciju.
Što se tiče podataka na koje sam uputio datim linkom - u momentu objavljivanja bili su garantovano tačni jer sam ih dobio od službenog lica kapetanije u Novom Sadu. Koliko znam, iznosi od tada nisu menjani. Porezi bi trebalo da su u svim kapetanijama isti jer se to odredjuje na republičkom nivou. Možda postoje razlike u taksama jer neke takse su u nadležnosti republike, dok su neke u nadležnosti lokalne uprave.
Sale 1977:
Zna li neko koliki je aktuelni iznos kazne za neregistrovano plovilo zatečeno na beogradskom ušću?
BataVoja:
Opet o redovnoj registraciji. Kakva je situacija u Kapetaniji Beograd, prema pisanju nekih članova pre par meseci, pretili su da svaki čamac čak i preko 5 tona mora na kamionu da dođe na registraciju u kapetaniju.
Da li su se urazumili i vratili u normalu?
Ako je neko skoro registrovao čamac neka napiše par reči.
Sale Rea:
Nije potrebno da se dovozi u kapetaniju. Dolaze u marine na tehnički pregled. Proverite sa vašom marinom.
vukatrot:
Koja je procedura oko ispisa jednog i upisa drugog motora u plovidbenu dozvolu? Da li je komplikovano i sta je potrebno od dokumenata? Hvala.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju