Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Riblja Mladj
Sora:
Kako da uradim analizu vode? Gde?
Ja sam zvao nekoliko ribnjaka i svi su mi rekli je veoma tesko da se do jeseni nabavi negde mladj jer smo zakasnili, a sto se tice biljaka ja cu naj verovatnije sa ćelija nesto doneti samo cekam da se otvori sezona i da krenem na pecanje.
Pogledaj ovo je jos jedna ideja na koju sam ja naleteo a moze da se napravi lako
Sve sto ti treba je naduvana unutrasnja guma od bicikle i pricvrstis jednu mrezicu za dno. napunis zemljom i eto ga ostrvce za bubice i biljke.
Secam se da je pre imala ziva riba da se kupi u metrou ili tempu, pa jesi li razmisljao mozda da uzmes odatle koju.
Kapetan:
analiza kao sto Milan Vlajkovic kaze u 29 Novmebra , institut za zdravlje .. cena je 1500 dinara za mikrobiolosku i minerolosku analizu ..
znam za te ideje sa plutanjem .. bice nesto slicno ... druge opcije nemam ...
evo malo slika
Bećar:
Razmisli ti o uzgoju Malawi ciklida.Podloga je kao stvorena za njih. thumbup
A što se tiče obogaćivanja vode kiseonikom,u akvaristici se to rešava dovođenjem svežeg vazduha,važdušnom pumpom, u predkomoru (taložnik )gde se nalazi vodena pumpa.
Pumpa usisava vazdušne mehure,impeler ih usitnjava i ubacuje sa vodom i ti dobijaš "izmaglicu " vazduha koja više prija ribama i biljkama nego klasično upumpavanje vazduha preko creva.
Klasično ubacivanje preko creva i rasprskivača je bacanje para...
LSI:
Шта је ту камена отишло?
Него, Капетане, а што каменом на фолију?
Није ли требало прво песак, па после груби камен?
Надам се да радници нису оштетили фолију...
Kapetan:
--- Citat: Bećar 02, 06, 2016, 02:18:14 pre podne ---A što se tiče obogaćivanja vode kiseonikom,u akvaristici se to rešava dovođenjem svežeg vazduha,važdušnom pumpom, u predkomoru (taložnik )gde se nalazi vodena pumpa.
Pumpa usisava vazdušne mehure,impeler ih usitnjava i ubacuje sa vodom i ti dobijaš "izmaglicu " vazduha koja više prija ribama i biljkama nego klasično upumpavanje vazduha preko creva.
Klasično ubacivanje preko creva i rasprskivača je bacanje para...
--- Kraj citata ---
Sta su ti malawi ciklidi ?
aj okaci taj sistem za vodu , ja sam mislio pumpa da baca na 2 metra visine pa ond ada stavim prskalice ....
@LSI moj kamen , imam ga na imanju .... dole je meko tlo i geotextil je dole... a pesak nece da stoji na zidovima... sada ce te fuge malo betonom da se pokriju
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju