E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Cime je najbolje zalepiti bocnu gumu na brodicu
Sci:
Cime je najbolje zalepiti bocnu gumu na jedrilici? Bio je neki silikon cini mi se, ali se vremenom poceo odlepljivati pod dejstvom i trenjem bokobrana. Guma ima zljeb, a na jedrilici je zljeb (zub) sirine oko 2cm. Da li da lepim nekim silikonom, ili postoji neki lepak za gumu i plastiku (jedrilica je plasticna). Hvala na odgovoru 114
Sci:
Da li je moguce da niko nikada nije lepio gumu i plastiku na brodu?
Kapetan:
--- Citat: Sci 30, 07, 2013, 21:51:10 posle podne ---Da li je moguce da niko nikada nije lepio gumu i plastiku na brodu?
--- Kraj citata ---
mozda i jeste ali neuspesno ...
1 pokusaj na gliseru Lahor je bio sa sintelon lepkom .. izdrzalo je recimo nedelju dana... naravno smirglana i plastika i guma...
2 pokusaj sa MOMENT lepkom ... izdrzalo malo duze...
3 pokusaj je sa prohromskim srafovima ... izdrzalo do prodaje dalje ne znam ...
nisam pokusao epoxy mesavine i slicno ... problem po meni je sto se na raznim temepraturama guma siri mnogo vise od plastike i sama pocupa lepak ...
kad bih ponovo radio stavio bih neki lepak za gumu ili epoxy , zategao celu gumu oko broda i sa dva srafa ankerisao krajeve tako da drzi vise sila (nateguntos, srafovi i lepak )...
dragan titel:
dodo ove dve nećeš ni primetiti gumu šala bokobran se ne lepi udri šrafove ili pop nitne
LSI:
Sci, ako ne želite da pričvrstite gumu zavrtnjima ili zakovicama, možete da pokušate još nešto.
Postoje takozvani trajnoelastični lepkovi.
Ima ih na bazi silikona, a i na bazi epoksidne smole. Raspitajte se u Siki ili Wuirt-u. U farbarama ima dvokomponentnih epoksidnih lepkova (Henkel, Bison...).
Možda je jednostavnije ako upotrebite neoprenski lepak (jednokomponentni) - pravi ga naš Tigar. Žute je boje ali ne znam kako se zove.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju