Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Kanalima po Evropi
LSI:
--- Citat: Aka 20, 07, 2009, 16:30:58 posle podne ---Branko Kresojević je pre par godina brodom "Idea", sada "Nikola Tesla" oplovio pomenutu rutu.
Da to je čovek sa kojim sam razgovarao - hvala, Ako!
--- Kraj citata ---
deda:
"Nikola Tesla" ovih dana prolazi kroz marinu "4.Juli"!
broker975fx:
Video sam, žešći brod, možda i najzajebaniji kod nas. Sve u svemu moguće je ići uzvodno ali tu su dva problema, jedan je vreme (ovako nešto bez jedno tri meseca nikako ne bi moglo da prođe) a drugo je lova (za marine, takse, čorbu, klopu i ko zna zašta). Jel neko zna jel u prodaji ima da se kupi ova Kresojevićeva knjiga?
broker975fx:
Evo još malo texta iz Politike o ovom brodu i plovidbi po kanalima,
Kresojevićeva plovidba je dragoceno iskustvo za naše nautičare koji često nagađaju o troškovima i tretmanu koji ih očekuje ukoliko zaplove Dunavom uzvodno od Bezdana. On svedoči da je brod pregledan i proveren samo na ulasku u EU, a da ih tokom plovidbe niko nije zaustavljao.
– Prolazak prevodnica svuda je besplatan, a nautičari su normalna pojava i sve im je prilagođeno. Podizanje 42 amsterdamska mosta za prolaz broda koštalo nas je 13 evra. U Belgiji se plaća 50 evra godišnje za sve prevodnice i pokretne mostove. Brod svuda možete privezati besplatno, a naplaćuju se samo struja i voda. U Nemačkoj se gorivo za brodove kupuje sa 50 odsto popusta. Obale su uređene, kao i pristani. Nije to ništa luksuzno, ali sve funkcioniše. Kada bismo negde pristajali, vezivao sam brod, sedali smo na bicikl i išli u obilazak mesta i gradova kroz koje smo plovili – kaže kapetan.
Brodovi koji su viši od 3,5 metara, kao što je "Tesla" ne mogu da plove iz Pariza rekama i kanalima do Marselja ili dalje na zapad do Atlantika. Zbog toga Kresojević priprema izlazak na Atlantik preko Lamanša, plovidbu uz obale Španije i Portugalije, prolazak kroz Gibraltar i ulazak u Mediteran. Namera mu je da dođe do Crnog mora i odatle doplovi Dunavom u Beograd.
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/t5392.lt.html
Kapetan:
--- Citat: broker975fx 21, 07, 2009, 11:44:55 pre podne ---... U Nemačkoj se gorivo za brodove kupuje sa 50 odsto popusta. Obale su uređene, kao i pristani. Nije to ništa luksuzno, ali sve funkcioniše. Kada bismo negde pristajali, vezivao sam brod, sedali smo na bicikl i išli u obilazak mesta i gradova kroz koje smo plovili – kaže kapetan.
--- Kraj citata ---
jao Srbijo....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju