Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Kanalima po Evropi
LSI:
--- Citat: broker975fx 21, 07, 2009, 11:44:55 pre podne ---
– Prolazak prevodnica svuda je besplatan, a nautičari su normalna pojava i sve im je prilagođeno. Podizanje 42 amsterdamska mosta za prolaz broda koštalo nas je 13 evra. U Belgiji se plaća 50 evra godišnje za sve prevodnice i pokretne mostove. Brod svuda možete privezati besplatno, a naplaćuju se samo struja i voda. U Nemačkoj se gorivo za brodove kupuje sa 50 odsto popusta. Obale su uređene, kao i pristani. Nije to ništa luksuzno, ali sve funkcioniše. Kada bismo negde pristajali, vezivao sam brod, sedali smo na bicikl i išli u obilazak mesta i gradova kroz koje smo plovili – kaže kapetan.
--- Kraj citata ---
To i jeste jedan od razloga zašto u ovoj zemlji i dalje ima mnogo onih koji se opiru ulasku u EU i čine sve da što teže dodjemo do novih pasoša i da stignemo do "bele liste".
Domaći kočničari više neće moći da nam piju krv kao sada. Mnoge stvari će biti drugačije, a što šta biće dostupnije i običnim ljudima.
Kapetan:
--- Citat: LSI 21, 07, 2009, 12:07:12 posle podne ---Domaći kočničari više neće moći da nam piju krv kao sada. Mnoge stvari će biti drugačije, a što šta biće dostupnije i običnim ljudima.
--- Kraj citata ---
optimista :)
prilicno mi je jasno da se u ovoj zemlji stvari menjanju samo djonom i govnjivom motkom a ne ulaskom u EU ili ponizavajucim sivim sengenom ...
Vlada 69:
Imam knjigu (prvi deo:od Beograda do Pariza),procitao sam je i dao kolegi da je i on procita.Knjiga je ilustrovana sa puno opisa mesta i slika kroz koja se plovi kao i o rekama i kanalima ali ne moze da sluzi kao nauticki vodic.Nauticke karte bi trebalo ako ne pre plovidbe nabaviti na ulazu u zemlje kroz koje se prolazi.
Knjiga je putopis, odlicna je i cita se u jednom dahu.Cena joj je bila oko 20-tak eur ali ako neko hoce da je procita rado cu mu pozajmiti.
Vlada 69:
Moj prijatelj ga je sasvim slucajno sreo kada je u sep.2007 bio na Krfu.Bilo mu cudno odakle nas brod tu ? Pitao coveka i ovaj ih pozvao da sutra sa njim obidju ostrvo !!! :good: :preved:.Drugar mi kaze da je covek genijalac i da taj izlet nikada nece zaboraviti.Odatle je krenuo do Korintskog kanala pa na Bosfor,Crno More,Delta Dunava I uzvodno do Beograda.
Mislim da je ovo san svih nas smrtnika koji verovatno ovako nesto nikada necemo sebi moci priustiti ,ali lepo je i kada citas takve putopise.U svakom slucaju hvala Branku Kresojevicu i ostalim clanovima posade koji su nam omogucili da i mi malo makar na tren osetimo nesto takvo.
Od svega sto sam procitao u prvoj knjizi najvise su mi se svideli dvorci na obroncima Dunava ,Rajnski vinogradi ali pre svega Holandija i njeni kanali.Kako ti ljudi zive to je nesto o cemu svi sanjamo.
E,sad dosta.Citajte knjigu...
broker975fx:
--- Citat: Vlada 69 24, 07, 2009, 09:50:32 pre podne ---Moj prijatelj ga je sasvim slucajno sreo kada je u sep.2007 bio na Krfu.Bilo mu cudno odakle nas brod tu ? Pitao coveka i ovaj ih pozvao da sutra sa njim obidju ostrvo !!! :good: :preved:.Drugar mi kaze da je covek genijalac i da taj izlet nikada nece zaboraviti.Odatle je krenuo do Korintskog kanala pa na Bosfor,Crno More,Delta Dunava I uzvodno do Beograda.
Mislim da je ovo san svih nas smrtnika koji verovatno ovako nesto nikada necemo sebi moci priustiti ,ali lepo je i kada citas takve putopise.U svakom slucaju hvala Branku Kresojevicu i ostalim clanovima posade koji su nam omogucili da i mi malo makar na tren osetimo nesto takvo.
Od svega sto sam procitao u prvoj knjizi najvise su mi se svideli dvorci na obroncima Dunava ,Rajnski vinogradi ali pre svega Holandija i njeni kanali.Kako ti ljudi zive to je nesto o cemu svi sanjamo.
E,sad dosta.Citajte knjigu...
--- Kraj citata ---
Vlado nemojmo gubiti nadu, ko zna šta budućnost donosi. U ostalom vidiš da svi koji su krenuli na ovakva putovanja su u fazanu da je ovo stav i odluka a da onda kreće otvaranje mogućnosti. To što kažeš da je ovaj gospodin Kresojević genijalac u to zaista verujem i zaista bih voleo pre svega da kupim knjigu sa nadom da će njemu barem 1euro otići :). Pored njega verujem da pratiš i putovanje posade jedrenjaka Bašjako. Malo sam guglovo ima svakakvih kombinacija za ovakve varijante a ako nemaš svoju lađu i nemaš znanje postoji i varijanta da budeš deo posade na nekoj etapi puta.
Što se knjige tiče da li znaš gde bih mogao da je potržim?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju