Nautika opšta... > Nemar i bahatost na vodi

Situacija na lidu

<< < (2/6) > >>

11zodiac11:
Naravno da je reka svacija, da su skuteri i gliseri za brzu plovidbu, ali ako "nauticari" ljubitelji vode i ciste prirode, sidre camce deset metara od svoje marine i na povrsini trenutnog prostora za kupace na Lidu od cca isto tolike, pustaju ulje, gorivo a cini mi se i struju iz matice reke teraju ka deci plivacima ali to je vec hidrometrija gde sam laik pa je mozda i vise subjektivno mislj. moje konkretno zapazanje i negodovanje: na ratno ostrvo zabranjeno je unosenje alkohola, drugih zivtinjskih vrsta ... a kamoli pranje korita metar od kupaca(cetkicom za nokte ja vid`o!), a tek ispustanje ulja i pranje penti. Svasta jos pise na ovecoj tabli na obali ostrva a sto se tice gosn barbinog komentara da nema znaka, pa mozda taj sto je sastavljao sadrzaj ogranicenja na navedenoj tabli upozorenja znajuci da u sirem okruzenju samo jos na R ostrvu obitava Kormoran (to je onaj sto dugo roni i uvek izvuce ribu iz mutnog Dunava) nije ni slutio da ce bas tu neko vezivati ladje pa nije postavio zabrana sidrenja. Posto je ovo forum gde se jadamo i kritikujemo lose pojave a ne nekog mrzimo sto ima skuter zato i trosimo vreme kuckajuci, a policija i nadlezne kom. sluzbe treba kontaktirati.

11zodiac11:
Daleko bilo da su ljudi sa vode nekulturni a pogotovo bi taj kos bio poluprazan ali ipak bi u njemu bilo nekolicina. Konkretno govorim o plazi na lidu, koju moja deca prosto obozavaju pa i sada kada je jos pod vodom leskare na travi i igraju se u svezoj vodi Dunava koju je pre neki dan konkretno zaprljao i zamirisao neki camdzija, pa da ne bude komunisticka kolektivna odgovornost krenuo sam vizuelno i njuhom da potrazim odgovornog pojedinca od mnostva vezanih ali pre utvrdjivanja te cinjenice nekoliko camaca je bas tada otplovilo tako da nisam ustnovio odgovornog. Skuteri konkretno, 2 ili 3 ista se vozikaju i zalecu na obalu, vidim im samo boje a cak za jednog "mornara" sa skutera sumnjam da ima neke bitnije veze sa vodom sem da se bucno pokaze jer sam ga slucajno video kako na Zem. keju seda na kopneni novi veliki skuter i vozeci po travi balansirajuci izmedju setaca kod restorana "Cetverac" ode u stilu "ma ko vas...". Da ne budem shvacen pogresno, volim sve ljude dobre volje a pogotovo ljude od reke, imali oni para ili ne. Materijalista, dzangrizava i ljubomorna osoba nisam daleko bilo.  :good:

Barba:
To su pojedinci zbog kojih je smisljen naziv skuterasi. A taj o kome pricas je dosadio i Bogu i narodu, kad god ga vidim ocekujem da ce nekoga pokupiti.
Sto se tice sidrenja, onda je gresku napravio onaj ko nije stavio znak, nemozes da ocekujes da svi pretpostavljaju sta je on mozda mislio, a sta mozda nije. Zato znaci postoje, steta sto ih mnogi ne postuju, a cesto i ne znaju. Sto se tice pranja camaca ispod plaze, smatram da je to OK, posebno sto je tu i onaj odvod stroke od tuseva, tako da se tu niko i ne kupa. Na kraju krajeva vecina ljudi camce pere peskom i vodom, tako da tu zagadjenja i nema. O pranju na spicu sam vec rekao sta mislim. Nekada je plaza na lidu bila obelezena plovcima i nije bilo ovakvih problema, tako da za to sidrenje nije bas sva krivica na camdzijama, ali mi nikako ne ide u glavu zasto bi se neko sidrio medju kupace. 

11zodiac11:
Lido 21.07.2009. Dunav je jos pao, a camci se sidrili daleko od plaze, pravo cudo...jos da dinar bude jaci od evra zivecemo u utopiji  :dance1:

Vlada 69:
Evo sta se meni desilo u subotu 26.07.

Spustam se nizvodno od gornjeg spica belegiske male ade,dunavcem ka plazi na donjem spicu.Vidim da u mom pravcu uzvodno ide skuter.Vozim lagano sa 1/4 gasa (nizvodno),primetio sam ga a smatram da je i on mene primetio.Pijem kaficu sa suprugom ,klinac se igra u kabini kad odjednom pored nas na bukvalno metar udaljenosti prolazi DIVLJAK sa tim skuterom i isprska nas sve sa soljicama kafe u ruci.

Sekund -dva nisam mogao da dodjem sebi sta se desilo a onda se okrenem ka idiotu i pokusam da ga dozovem.Nista naravno.Okrenem camac ka obali i vidim ga kako se imbecil sepuri pored nekih devojaka.Pitam ga zasto je morao tako blizu mene da pridje i kazem mu da nas je sve isprskao.Na moje pitanje on je napravio izraz lica kao tele ili ovca (ako je neko u svom zivotu video te zivoinje kako umeju da BLEJE) ,postavim mu ponovo isto pitanje( a njemu je ono sto ima na mestu mozga tek tada proradilo)  kaze : "nosam te video" !!!Covece,nisi me video a prosao si na metar od mene upitah.Opet onaj glupi izraz lica,nasta sam se prekrstio i rekao mu '
"svaka ti cast".

Ovaj ne samo da nema dozvolu,registrovan skuter,mozga, nego nema ni minimalnu elementarnu kulturu kako ni bonton ponasanja na vodi.Jel treba jos neki komentar ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju