E, ovako treba... > Brodski motori

Marinizacija automobilskih motora

<< < (39/60) > >>

Vuk:
Čisto da dodam IMR S46 je po meni dobar izbor. Malo je težak i  kabast ali ima 6 cil. i mirno radi! Pali na kašalj a nema grejače. A obrtnog momenta na pretek još sa hidrauličnom kopčom pravo rešenje. Prijatelj ga ima na brodu od 13 metara i kad ga ukpoča bukvalno se moraš zadršati da ogradu da ne padneš.

Petarelektra:
Kolege hvala na pomoci i ja sam razmisljao i o Perkinsu ,12-13 Mercedes .Motor koji je na brodu ima 4cilindra i 75ks i postizem oko 10km/h uzvodno ali ja bi neki mirniji motor( 5-6 cilindara) posto je ovaj po prilicno bucan i mislim da ako nedaj boze zatreba nesto od delova da necu naci.
Ovako izgleda motor koji je trenutno na brodu samo sto je lika sa net-a

zorter:
Dule, FAP-ovi motori imaju vodeno hladjenje a TAM-ovi imaju vazdusno.
E sad, da li je vojska ugradjivala i jedene i druge, to ne znam.

@Vuk, djedaj
Koliko znam, nema dizel motora bez grejaca, samo neki imaju grejace na cilindrima a neki imaju jedan grejac (u narodu popularan naziv "upaljac") na usisnoj grani iza bosch pumpe.

broker975fx:

--- Citat: zorter  09, 10, 2012, 10:21:10 pre podne ---Dule, FAP-ovi motori imaju vodeno hladjenje a TAM-ovi imaju vazdusno.
E sad, da li je vojska ugradjivala i jedene i druge, to ne znam.

@Vuk, djedaj
Koliko znam, nema dizel motora bez grejaca, samo neki imaju grejace na cilindrima a neki imaju jedan grejac (u narodu popularan naziv "upaljac") na usisnoj grani iza bosch pumpe.

--- Kraj citata ---

Mislim da nisi u pravu, ja i Joja imamo gotovo isti Torpedo serije 5 sa 4 cilindra i oko 75ks, jedina razlika na motorima je što on nema grejače a ja ih imam

milanns:
I nije u pravu motori bez grejaca postoje i zovu se puni dizeli,pretezno u pitanju je teretni program i moj torpedo nema grejace

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju