Nautika opšta... > Nautički priručnik
Mimoilazenje brodova[POMOC]
Kapetan:
to je teorija koje se treba drzati ... ali na slikama vidis da su to brodovi iste velicine...
1 cim je brod veci sklanjaj mu se
2 jedrilicarska pravila tipa jedrilica pod jedrima ima apsolutnu prednost se ne postuju u Srbiji (ja probao sa camcima i sa brodovima)
3 obicaj je ... ko ide nizvodno ide blize matici , ko ide uzvodno blize obali
ovo nije zakonski ali to su neka moja iskustva ...
zorter:
A bre Lazo, a i ti Kapetane, o kom uzvodno/nizvodno govorite. Covek zivi i polaze na moru.
Jason ga je pravilno razumeo i dao pravi odgovor i skicu.
LSI:
--- Citat: zorter 12, 05, 2013, 14:32:19 posle podne ---A bre Lazo, a i ti Kapetane, o kom uzvodno/nizvodno govorite. Covek zivi i polaze na moru.
--- Kraj citata ---
Iskreno, ja nisam primetio da je čovek s mora i da će ploviti po moru. Ali verujem da ono što smo Kapetan i ja napisali može da bude zanimljivo i korisno i nekim drugim početnicima koji će ploviti ovim našim vodama.
Druga je stvar ako nešto od onog što smo napisali nije tačno - tada bih razumeo reakciju. Ovako ...?
Kapetan:
--- Citat: zorter 12, 05, 2013, 14:32:19 posle podne ---A bre Lazo, a i ti Kapetane, o kom uzvodno/nizvodno govorite. Covek zivi i polaze na moru.
--- Kraj citata ---
zorter, prve dve stavke koje sam napisao su apsolutno "morske" a i recne... ako imas nesto da dodas i pomognes izvoli ...
njegos68:
--- Citat: Kapetan 12, 05, 2013, 15:39:19 posle podne ---
--- Kraj citata ---
zorter, prve dve stavke koje sam napisao su apsolutno "morske" a i recne... ako imas nesto da dodas i pomognes izvoli ...
--- Kraj citata ---
Zorteru,covek ne zivi na moru,pa nece ni camac voziti na moru vec po jezeru.. a polaze u Baru ,zato jer je to najbliza kapetanija...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju