Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Cena marina u Beogradu

<< < (6/11) > >>

Alexa:
Zima, dosadno pa gledam sve i svasta. Cena marine za Svedjane u Malmeu je npr. oko 550 eura za godinu dana i to 6 meseci (15.april-15.oktobar) na vezu  (do 3,3 m sirine) i plac za zimsko skladistenje na suvom. Cena podizanja i spustanja kranom od 5 tona je 27 eura, cena koriscenja rampe za spustanje i izvlacenje 65 eura za sezonu, za kljuc od kapije marine je 5 eura.
Za njihov standard gotovo dzabe. Bio sam u toj marini, servis je naravno vrhunski i ukljucuje struju, vodu, cuvanje i sve sto treba. I kod nas u Velikom Gradistu je servis ok ali, cini mi se da je skuplje nego kod Svedjana.

http://www.smabatshamnen.se/priser/

http://www.srebrnojezero.com/wp-content/uploads/2016/05/Cenovnik-Priveziste-Silver-Lake-2016.pdf

STG:
Dakle?

Nidza:
  Aleksa, to je logicno jer je kod nas veci standard - kod nas u radnji kupis burgiju 5mm, a ona busi rupe 5.7mm, kako sad da ti covek u radnji naplati manje, kad si dobio vise.

Alexa:
Ma nista, opusteno samo  jh . Pravim poredjenja tako, bez veze, iz zabave. Mada, ne mogu reci da se radujem sto treba da platim marini "Silver lake" ovu cifru. Ali, nije kriv vlasnik nego opstina Veliko Gradiste koja mu je prodala poslednji pedalj zemlje na jezeru zajedno sa zimovnikom za brodove koji je nekada koristila vojska. Doduse, ima na drugoj strani uslova za postavljanje pontona za vezove ali, ocigledno ih to ne zanima. Zato se ljudi letos sidre kad su u prolazu jer im je puno da placaju dnevni vez 1500-2000 dinara. Usput, Golubac koji je 20 km nize ima dve gradske besplatne marine. Ja sam im prosledio informaciju (opstini) da je u Svedskoj demontirana jedna gradska marina (zamenjeni su pontoni) i prodaje se za 54 eura segment velicine 5 x 2,4 m - ukupno 170 m sto je u masi 1800 eura. Samo je prevoz neka stavka. Mozda da se obrati grad - gradu da bi dobili i besplatno. Ali, izgleda da im nije interesantno, niko me nije kontaktirao.

LSI:

--- Citat: Alexa  25, 11, 2016, 06:11:52 pre podne ---... Ja sam im prosledio informaciju (opstini) da je u Svedskoj demontirana jedna gradska marina (zamenjeni su pontoni) i prodaje se za 54 eura segment velicine 5 x 2,4 m - ukupno 170 m sto je u masi 1800 eura. Samo je prevoz neka stavka. Mozda da se obrati grad - gradu da bi dobili i besplatno. Ali, izgleda da im nije interesantno, niko me nije kontaktirao.

--- Kraj citata ---

Алекса, молио бих више података о овоме.
Волео бих да о томе обавестим моје људе у марини у Сланкамену. Можда бисмо ми, с општином Инђија, могли то искористити.
Може ли нека слика и спецификација (шта, колико, које димензије, од ког материјала...)?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju