E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Elan T 401 L - restauracija
alepan:
U toku je rasklapanje starog Elana i njegova obnova za ljeto....za sad smo rastavili gornji dio od donjeg koji je bio spojen nitnama i zasticen bokostitnicom koju cu vjerovatno zamjeniti.
Prije toga smo, smirglajuci korito, shvatili da je duplo dno puno vode te se odlucili za rezanje poda i vadjenje pur pjene koje je bilo u 4 dzaka, cca 40kg eek
Sad cu nabacati slicice onoga sta je do sad uradjeno....Nadam se da ce nekome biti zanimljiv proces obnove kao i da ce biti propraceno komentarima i idejama, sve je dobrodoslo 114
...ovako je izgledalo korito nakon smirglanja....gelcoat se tokom vremena, izlozen vodi iznutra na nekim mjestima naduvao i stvorili su se mjehurici, neki s vodom a neki bez....ja sam se potrudio koliko sam mogao da svaki pronadjem i alatom za graviranje obrusim do zdravog kako bi git to zakrpio...
alepan:
kad smo shvatili da je duplo dno definitivno prepuno vode i odlucili se za totalni remont, skinuli smo bokostitnicu trudeci se da je ostetimo sto manje...evo kako je to izgledalo...
alepan:
nitne smo poskidali busilicom i kucanjem...ispadale su kao..... sha
Malo smo se natezali oko skidanja gornjeg dijela (klupe i pramcana paluba) koji je bio zalijepljen na krmi, dok je na ostatku camca samo nalegao na donji dio.
Tu smo videli kako trulo to sve izgleda iznutra, posebno krmeno zrcalo koje se potpuno pretvorilo u treset.
alepan:
Poceli smo da rezemo pod i da ga odvajamo od donjeg dijela, sto je bila istinska patnja. Nas dvojica smo to jedva odvojili, cak smo koristili i budak. A videcete i zasto....
alepan:
...Daska koja je uglavljena u krmu je zalaminirana za pod, nemam pojma kako...uglavnom otpali smo dok smo odvojili dno, svo vrijeme smo se bojali da ga ne polomimo, ali smo na kraju uspjeli i tu zatekli potpuno natopljenu pur pjenu koju smo sjekli kao lubenicu i vadili napolje. Napunili smo 4 vrece te mase - cca 40kg...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju