Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

ne menjam boje ali...

<< < (3/5) > >>

SALE NB:

--- Citat: odissej  17, 07, 2009, 21:46:45 posle podne ---" Slow down,and start living "  Ovo je reklamni slogan jednog od najpoznatijih proizvodjaca deplasmanaca,poznatog Linssen-a. Think about it!   :neo:

--- Kraj citata ---

Sve u redu, samo.... kreće salauka, nekome je pozlilo, neka druga muka te natera, a ti u Linssenu na sred klisure! A on ni makac preko 15km/h!

Lepi veliki gliser sa kabinom takođe može ići polako, ako ti tako odgovara, ali i brzo, kad zatreba! :good: :good:  
Ili jednostavno onda kad ti se ćefne!

Primećujem još jednu stvar kod većine vlasnika deplasmanskih plovila: većina se vrti u radijusu od 5-10km- i stalno ide i obilazi ista mesta!
Ja sam sa malim otvorenim gliserom za 2 sezone video i oplovio više Dunava nego što će većina deplasmanaca oploviti za 5 godina!
A kad se vratim sa Đerdapa, "zeznuo" sam većinu deplasmanaca za ceo život! Deplasmanci su, nažalost, odraz naših finansija, a ne njihovih kvaliteta.
Uostalom, kvalitetne deplasmance možemo skoro na prste nabrojati, sve ostalo su manje ili više uspele dereglije.
Jedan gliser sa kabinom, recimo neki Bayliner i slično, je superioran u svakom pogledu!

Priznajte, Dunav nije svuda jednako lep, lepo je kad prozujiš kroz dosadne delove, ostane ti više vremena da uživaš u lepim predelima! :dance:

Kapetan:

--- Citat: SALE NB  17, 07, 2009, 22:47:52 posle podne ---Sve u redu, samo.... kreće salauka, nekome je pozlilo, neka druga muka te natera, a ti u Linssenu na sred klisure! A on ni makac preko 15km/h!

--- Kraj citata ---

evo ocu ja :)

broker975fx:
Samo ovaj Linssen tih petnaestak kilometara postiže uzvodno i to na pola gasa. Mislim nisam se vozio ali tako sam čuo :telephone:

rade:
Juce sam se vozikao od Obrenovca do Boljevca pa nazad do Ostruznice pa opet do Obrenovca.Dosta glisera je bilo na vodi ali samo par skijasa a ostali su zurili da bi isli na pice od restorana do restorana.Gde je tu uzivanje u vodi

Barba:
Ja mislim da se ovde ne radi o tome ko sta voli, nego ko koliko moze. Poenta deplasmanca jeste u velicini i opremi koja vam omogucava da na vodi provedete dve nedelje, a da vam pri tome nista ne zafali.  Znaci klonja, tus, frizider,tank sa vodom, krevet naravno, veliki pramac (sa nekom finom cicom). To u domacoj radinosti moze da se dobije za desetak hiljada. Apsolutno se slazem da je sve to mnogo lepse na nekom Bayu koji pored svega navedenog ima i 200KS, pa ako ti se krstari krstaris, ako si u zurbi mozes da zuris, jos ako nisi iskompleksirano govedo pa da maltretiras sve oko sebe, onda stvarno mozes da uzivas. Naravno ako mozes da izdrzis porez i troskove za gorivo.

Glisere bez kabine vidim cisto kao jednodnevnu zezalicu uz toplo pivo. Meni se licno svidja ta zezancija, ali kad samo pomislim sta sve treba da vucem sa sobom smuci mi se, sidro, veslo, alat, kanape, klopu, pice koje ce za sat vremena biti bljutavo toplo ili da jos vucaram i plasticni frizider. Neka hvala. Meni je ovo ipak lepse. A sto se obilazaka splavova tice, sto da ne. sta je tu lose?

Ajd uzdravlje,

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju