Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

ne menjam boje ali...

(1/5) > >>

captjerry:
...od skoro sam postao vlasnik  glisera, onih koje sam najvise prozivao :)...
gliser je slican Elan 402, korito cini mi se svajcarsko..pogon stari Jonhson 50 (trenutno u kvaru, nema varnice)...potrebno dosta sredjivanja ali mislim da cu samo osnovno da uradim za ovu sezonu pa na jesen lagano...
imam samo par slika na kojima se ne vidi bas najbolje ali cu uskoro postaviti jos kako bi dobro zapamtili i ostavili lagere po strani :)...
Samo da napomenem, ostajem veran deplasmancima i jedrenju, ubedili su me da je ovo najbezbednije za bebu, ne moze da se prevrne ( tako lako) a, ukoliko je potrebno, mogu brzo da dojurim nazad, gde god da odem...

SALE NB:
Dobrodošao u klub ljubitelja talasanja! :taunt: :yahoo:
Čekam samo da ti središ tu 50-ku, pa ćemo onda da preispitamo tvoju vernost deplasmancima i jedrenju!!! :taunt: :taunt: :taunt:
Mislim da ćeš stalno "morati" da se žuriš nekuda...a kad vidim kako moj Zeko ide sa 25ks, tvoje gliserče sa 50ks ima da.....brrrrrr!!! :scare: :dance:

Kapetan:
predje Jerri u ljute gliserase :)

misaf:
Šta je to captjerry sa ambijentalne prelaziš rock & roll :stop: :nono: Za Johnsona probaj sa pacemakerom :taunt: Naravno šalim se, želim ti sreću, mada verujem da je bez dobrog vetra nema. Samo da ne zabrazdiš u turbo folk sa nekim Pershingom...

SALE NB:

--- Citat: Dule  15, 07, 2009, 12:18:35 posle podne ---Sve ima svoje vreme i mesto. Jedrilica je za more i putovanja, avanturu. Čun je za ribarenje. Šiklja je pomoćni čamac nekom plovilu, splavu ili za dnevne izlete. Deplasmanac je za one koji imaju puno vremena a gliser je prevozno sredstvo kao i auto. Brzo stignes tamo gde si posao pa ti ostaje vise vremena za uzivanje. Sto puta je lepsi dan kad u putu do Šveba provedeš pola sata, u povratku isto toliko nego da u putu provedeš 5 sati nekim sporim deplasmancem. Prava stvar je gliser sa kabinom koji ti pruža komfor deplasmanca a vrlo si pokretan. Da ne pominjem bezbednost jer ni jedna barža, šlep ili putnički brod te ne mogu ugroziti. Za par sekundi si na drugoj obali ili si ih obišao. Ujedno, ako želiš laganu vožnju... moj čamac sa 360 KS troši 4 l na 1200 obrtaja pri brzini od 12 km/h. Ako Garminov protokomer ne laže, a ne laže. Procenite sad gospodo sta je isplativije i bolje. Ako želim do šveba putujem 3 h a mogu i za 15 min. Bolje je imati mogućnost izbora. Ako nije tako zašto onda skoro svi deplasmanci stavljaju sad jače motore, vade stare dizel motore, trude se da im čamac ide brže.
Juče sam na savi ispod ostružničkog mosta video desetak deplasmanaca i jedno 50-ak glisera. Ljudi se vozikaju, kupaju, uživaju... Iznad mosta druga situacija. Samo gliseri jer je dan kratak deplasmancima da bi presli preko dana tih 15 km uzvodno. Dakle, osim finansja ne vidim drugi razlog da se na reci ne upotrebljava gliser. I tu je samo u startu razlika. Uostalom, lep komforan i dobar deplasmanac nije ništa jeftiniji od glisera istih karakteristika.

--- Kraj citata ---

Eto, ote mi reč iz usta!!! :pardon: :taunt: :taunt:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju