Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta

<< < (16/39) > >>

taxi:
ne obracajte paznju na gluposti mene ne interesuje ko je registrovan a ko nije idemo na regatu zbog druzenja bas me briga ko je registrovan a ko nije sto dace nam nesto dzabe sto smo registrovani

haklberisojer:
Mi smo ovde drugari, kolege .  Bar ja tako mislim. Pisem ovde otvoreno kao sa mojim drugovima....

Plovilo ima registraciju ali iz  "meni opravdanih razloga" nije obnovljena. Necemo vise o tome. Ja cu odluciti... Vise brinem za duzinu puta plus mojih 212 km do BG i nazad. Mada sam prosle godine glatko otisao do Drine i nazad 142 km.

Ove godine sam ionako namerio da umocimo dupe u Dunav.

LSI:
Kod organizacija javnih manifestacija (a ova regata to jeste) dužan je organizator da maksimalno ispoštuje sve važeće zakone ove zemlje.
Zakonom je takodje regulisano i da je organizator odgovoran u slučaju bilo kakvih incidenata, pa iz tog razloga mora da bude spreman i da ima rešenje za sve što se može predvideti.
Ipak, na takvim manifestacijama dešavaju se razne stvari, pa i vrlo neprijatne, čak i sa smrtnim ishodima. A kad se takve stvari dogode onda počnu pravi problemi koje niko ne želi.

Što se tiče same registracije koju organizator traži treba imati u vidu da prilikom registracije jedna od plaćenih taksi je, ako se ne varam, i obavezno osiguranje. To je zamišljeno valjda kao i kod automobila - osiguranje prema trećem licu. Ukoliko svojim plovilom neko prouzrokuje štetu na tudjem plovilu ili objektu, trebalo bi da je to pokriveno tim osiguranjem. Ko nema registraciju nema ni to osiguranje, a onda mora ličnim sredstvima da nadoknadi štetu. Medjutim, prvi koji je odgovoran je organizator koji odgovornost i odštetu posle prenosi na vlasnika.

Sve je to dugo i pitanje je konačnog ishoda. Zato je najjednostavnije imati registrovano plovilo i ispoštovati zahtev organizatora.

Da zaključim, ako idete kod nekog u goste ili idete bilo gde na bilo kakvo druženje, valjda je red da ispoštujete pravila, običaje i navike onog ko sve to organizuje. Ko ima problem sa tim ne bi trebalo da se uključuje u takve manifestacije. Dunav je velik i ima na njemu prostora za sve pa uživajte na njemu na svoj način, ne otežavajući život i ne ugrošavajući trud nekih entuzijasta koji će uložiti mnogo svoje energije, truda i vremena da organizuju nešto u čemu bi mnogi trebalo da uživaju.

haklberisojer:
Napisao sam "pisem kao sa drugovima" a ne kao sa roditeljima :)

sharke:
 ok ok clap clap clap clap

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju