Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...
Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta
marke:
znam deda ali se pitam da li postoji neki propis... valjda bi Djerdap pustao i sakom i kapom da moze.. ali ne moze, sve se zna u milimetar ko gde stoji ko sta radi i slicno... malo mi je mnogo opusteno ovo u vojvodini
Opasnost je samo ako se plovila pomeraju ali ako se "parkiraju" da se ne pomeraju i da ima mesta izmedju njih kad ih voda podigne sve je isto kao i kad su usli i samo treba lagano da izadju iz prevodnice redom kojim su i usli.
Verovatno se zbog kapaciteta prevodnice izracuna kako je najbolje da se slazu ili "parkiraju" da se iskoristi sav prostor.
Rad prevodnice je skup pa ih zatopakuju i svi znaju mesto da bi ih stalo maximalno.
evrotec:
Koliko plovila nije bitno ali sigurnost gde je ona stajanje na plovilima a ja jod nevide nekog sa prslukom
deda:
....................................................
Kapetan:
--- Citat: marke 08, 09, 2013, 09:17:15 pre podne ---Opasnost je samo ako se plovila pomeraju ali ako se "parkiraju" da se ne pomeraju i da ima mesta izmedju njih kad ih voda podigne sve je isto kao i kad su usli i samo treba lagano da izadju iz prevodnice redom kojim su i usli.
--- Kraj citata ---
jedan da je pao u vodu , niko ne bi mogao da skoci za njim da mu pomogne a da debelo sebi ne ugrozi zivot....
cak i da upadne trezan i da zna da pliva od pomeranja camaca (nagnjecenje) bi mogao da strada samo tako ...
marke:
Izvini ali sto bi neko pao iz camca koji se ne pomera. Osim toga nije lako pasti u vodu kad je drugi camac do tvog.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju