E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Kako ploviti u uslovima smanjene vidljivosti (magla, noć)

<< < (5/6) > >>

Kapetan:
po meni GPS sa kola moze ali i ne mora da pomogne, aplikacije za kola traze minimalnu brzinu od 5-10 km na sat ... bolje je uzeti android aplikaciju MyTrack jer vam ona pokazuje put koji ste presli sto mnogo znaci ...

http://www.google.com/mobile/mytracks/

njegos68:
Mislim da auto navigacija nije baš adekvatna za vodu.. prošle godine dok sam vozio lijevom obalom drine prema Zvorniku,navigacija pokazuje da idem sredinom Drine...   no125

LSI:

--- Citat: Kapetan  29, 04, 2013, 09:03:23 pre podne ---po meni GPS sa kola moze ali i ne mora da pomogne, aplikacije za kola traze minimalnu brzinu od 5-10 km na sat ... bolje je uzeti android aplikaciju MyTrack jer vam ona pokazuje put koji ste presli sto mnogo znaci ...

--- Kraj citata ---

Слажем се са обележеним делом Капетанове поруке.
Међутим, чак и ако ГПС уређај не показује кретање, може да покаже тренутну позицију, а и то је боље него да уопште не знате где сте.
Тако да боље је имати било какву навигацију него никакву.

А најбоље је, чини ми се (уз ризик да ми се смеју искуснији лађари) по магли седети у својој кући или сачекати да се магла подигне ако сте се затекли на води.

Kapetan:
sirena za maglu !

Vuk:
Ne znam. samo sam jednom koristio GPS i radio je odlicno! Pokazivao je putanju gde sam sve isao i koliko sma puta prosao istom putanjom, vozanje gore dole recimo. Kasnije smo se pustali da nas voda nosi i tada je pokazivao 1-1.5 km/h pa je trazio da predje na opciju kretanje pesice zbog male brzine. Koristio sam ga na kanalu, a kanal relativno uzak i tu je pokazivao putanju po levoj i desnojh strani odvojeno. E sad ne znaci da se nekad nece zaglupiti. Garmin Nuvi 1300 koji na zalaost vise ne radi :(

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju