E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Kako osvetliti brod.
Kapetan:
imao sam , ali je u hajduckoj vodenici bilo usidreno 4-6 ladja a kad gledas sa daljine po mrklom mraku bez mesecine ne znas koji je tvoj brod... a da u 12 sati uvece idem od ladje do ladje i proveravam koja je moja nije bas pristojno ...
Misha D:
Pored standardnih postojecih montirao sam i solarne led bastenske lampe na gornjem delu nosaca tende. Imaju mogucnost da se odvoji gornji svetleci deo sa solarnom celijom i prekidacem od donjeg potrebnog u basti. Kada sam na sidru sluze i kao gabaritna svetla, jer tada sidreno mnogo puta jace svetli.
Puni se danju, a pali se sama u sumrak, traje vec 2 godine za male pare iako je zimi nisam iskljucivao. Cesce sam u obali nego na sidru, ostanem cesto u sumrak i na drugom brodu u gostima tako da i ne razmisljam o toj potrebi da ih moram ukljucivati.
Na jarbolu sam montirao reflektor sa solidnom led diodom od 10w i socivom kao na svetlima za maglu na savremenim automobilima. Zuto svetli, odlicno osvetljava obalu i prilazni put, a i pomoze da vas drugi bolje vide kada je sumaglica.
A nocu kada je nuzno izaci na obalu da bi se pojacao vez zbog dolazeceg nevremena pomaze da vam ruke budu slobodne.
zorter:
To je pravo resenje. Planiram i ja tako nesto. thumbup
barbanesa:
--- Citat ---ne znas koji je tvoj brod... a da u 12 sati uvece idem od ladje do ladje i proveravam koja je moja nije bas pristojno .
--- Kraj citata ---
E vala sad preterujes da nisi prepoznao svoj brod,pa lepseg nije bilo na kilometre ,slep bi ga prepoznao samo da opipa najlonski krov.. ha ha
dalibor:
2 trake od po 1m i 1 traka od pola metra u kuhinji je osvetlela brodić 100%.Preko dioda sam prelepio zaštitnu providnu plastiku tako da i ona sama još lepše razbacuje svetlo po kabini.
Vidi se savršeno,za male pare!
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju