E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Kako osvetliti brod.
IKA:
Pored osnovnog osvetljavanja broda pozicionim svetlima,kakva bi još osvetljavanja pomogla ,da se u toku noći lakše snađemo pri ulazu ili izlazu na brod.Kakva su vaša iskustva,ideje ,za osvetljavanje palubnog puta ,pramca,krme,platforme...
kako ste rešili osvetljenje na svom brodu.
dalibor:
Mislim da 8 diodnih traka od po pola metra može da osvetli svaki brodić .
Kao glavno u enterijeru tako i dekorativno u enterijeru i eksterijeru.
Na krmenom delu sam postavio ispod klupe tako da je svetlo prigušeno a ujedno dovoljno jako da se sve vidi okolo i iznad .
Slično sam uradio i u kuhinjskom delu i delu gde je krevet gde sam zalepio traku ispod police. Jačina svetla je fantastična ,potrošnja minimalna.
Planiram da postavim dve trake od po metar na ispustima krova tako da mi bude osvetljen put od krme do pramca.
Traku ću da ubacim u crevo tako da će biti zaštićeno od atmosferskih promena.
Ujedno možeš da biraš boju za određeni deo čamca,ma hiljadu varijanti ima samo treba biti malo kreativan.Pogotovo što je sada postalo toliko pristupačno diodno osvetljenje da svaki vlasnik može da nakinđuri brodić kao novogodišnju jelku,i da izgleda super.
mesechar:
hm rasveta je sad postala jako interesantna tema zahvaljujuci razvoju lednrasvete. ja sam pronasao jako lepe okrugle pashtetice plafonjere sa sopstvenim prekidacom ma izbor je. impozantan samo reci sta te sve zanima pa cu ti slikati a ako ti bude odgovaralo i nabaviti. ja sam. spremio dva megavata rasbete za svog G3 ;)
poljo:
Slikaj !
budens72:
Led rasveta je čudo, posebno RGB trake koje menjaju boju i intenzitet svetlosti.... malo troši a sija za sve pare :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju