E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Poliranje običnog čelika i lakiranje

<< < (2/3) > >>

kemppi:
Celik mora biti hrapav da bi bilo koja farba uhvatila za njega,ako ti ispoliras povrsinu,napravices kontra efekat,pa ce farba vremenom otpasi.Cak i ako je povrsina hrapava,tj. osmirglana,neznam koji bi lak mogao naneti,jer svaki trazi neki prajmer ili osnovu.

IKA:
Teorijski,uspećeš da sprečiš početak korozije u hermetički zatvorenoj prostoriji,sa kontrolisanom vlažnošću vlage....itd.itd.
Batali takav zahvat.trenutno nemogu da nađem,ali znam da u krnjači postoji radionica za galvanizaciju.isto to radi i DES i verujem znatan broj malih privatnih radionica.Nazovi i iznenadićeš se cenom u pozitivnom smislu ,kao što te prijatno iznenadila cena sečenja okvira.Od cene ,odbij cenu lakova i sprejeva.Skuplje na kraju izađe jeftinije.Visoki sjaj postiže niklovanje ,malo slabije hromiranje ali se poliranjem postiže efekat.kao polirani prohrom. Na žalost FOMG iz Titela više ne funkcioniše.A imao je tako savremenu galvanizaciju.

zoki novus:
Pa sad ako iskontrolise vlaznost vlage svasta je moguce ha

broker975fx:

--- Citat: zoki novus  19, 01, 2013, 10:18:11 pre podne ---Pa sad ako iskontrolise vlaznost vlage svasta je moguce ha

--- Kraj citata ---

Našao sam pacijenta koji je to isprobao - koristio je auto lak iz spreja (transparetni) a na drugom PU lak, špricano kompresorom. I jedan i drugi je posle mesec dana delovao ok, onda je počeo da žuti ali ne srazmerno, na kraju zaključak je ne bacati materijal džaba, pošto to ne izgleda ni za k...

zoki novus:
Ma zajebi  te lakove i uzmi cetku u ruke!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju