E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Hrom u kucnoj radinosti
giganova:
Cevi mozete kupiti ispolirane i zasticene nekom vrstom najlona koji posle skidate a mozete ih i sami polirati,Mala je razlika u ceni.Ja sam sam polirao ali zato vam treba neka vrsta rucno pravljenog struga za drvo .Poenta je da se cev rotira.Na rotirajucu cev stegnete rukama parce smirgle 250 i blago pomerate sa jednog kraja na drugi,tako bar dva puta zati to isto sa granulacijom 400.Potom prislonite pastu i namazete celu cev a zatim stegnete filc i 4-5 puta gore dole dok vam se ruke ne zapale,cista krpa i kraj.
Ne zamerite pravopisnim greskama ja nabadam jednim prstom po tastaturi i to veoma sporo,a o cetu mogu da sanjam : :good:
Evo jos jedan moj rucni rad koji je kostao oko10e
SALE NB:
Giganova ovo je sjajno. Mada , s obzirom da mi varenje baš i ne ide od ruke, mislim da ću to morati poveriti nekom ko to malo bolje ume.
Gde nabavljaš sav taj materijal? Prvenstveno mislim na cevi, pošto planiram ogradu, bimini tendu, etc.
Da li osim uglova mogu da se kupe i T spojnice i slično?
Inače, uzmi još jedan prst sa druge ruke i onda smo ravnopravni! :taunt:
captjerry:
Giga, fenomenalno...tokom svog rada sam imao prilike da radim sa hromom, meni je islo lakse varenje ali ovako pedanto da se uradi, tu treba zivaca...svaka cast....moramo da se cujemi ( i vidimo), ukoliko si sa vremenom OK, mogli bi malo da saradjujemo u buducnosti....
giganova:
Sale cuo sam da DJIP KOMERC ima sve sto ti srce pozeli.Ja sam kupovao preko prijatelja koji imaju firme jer fizickim licima ne prodaju,Dobro snabdeveni su u Simanovcima i Obrenovcu.Neznam kako se zovu ali ako nekog interesuje saznacu.Nisam upoznat ni sa tacnim cenama,znam samo da sam prvih 50m cevi hromovi platio 300e,a ostalo su mi prijatelji nabavljali kako mi je sta trebalo.
Nemogu da koristim drugu ruku zauzeta mi je cigaretom i pivom. :drinks:
Captjerry ma nije nikakav problem ni variti ga ni polirati,pogotovu sa ovim tigom,nesto kao autogeno zavarivanje,treba malo zivaca.Ja sam se sa ovom tehnikom rada sreo tek pre 2 meseca i savladao je dovoljno za svoje potrebe,a sebe nesmatram nesto natprosecno inteligentnim.
Hvala na pozivu za saradnj i susret,ako ne pre na sajmu sigurno .
giganova:
Kapetane gruba procena za tvoju ogradu bila bi od 150-200e za materijal .Tipske ogradice ne zahtevaju mnogo znanja ni rada.Nadji dobrog varioca a da ti je prijatelj a ostalo je lako.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju