E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Uzvodna plovidba - van granica Srbije

<< < (6/17) > >>

Zoran:

Po meni ugodnija i lepsa voznja bi bila Vidin u Bugarskoj.Dunav nije brz,ima brodova
ako treba da vas povuku,a i vidite djerdap I i djerdap II.

popeye:

--- Citat: Kapetan  04, 01, 2013, 15:08:29 posle podne ---pod uslovom da svaki brod koji bi se kacio ili se vukao ima posadu za 24 casa , to jest da je stalno neko dezuran ... i uz prijatnu prosecnu brzinu od 7-8 km na cas ... dnevno oko 150  -200 km... dva dana i na Bezdanu su ... tri dana i eto ih u Budimpesti (1670km)

--- Kraj citata ---
Da li imas ideju kako bi izgledao put Budim.-Bgd ?
Da li "tegljac", moze da vuce brodove, da se ne kaci bocno? Da li je sigurnije?  embarassed

broker975fx:
Ma ja ovo vidim kao varijantu par brodova okačenih o jedan ili dve samohotke, u tom slučaju samo bočno vezivanje moguće. Druga varijanta je iznajmiti brod za uzvodnu vuču  ali to je već organizacija i SF - ja bi onda pre išao samostalno i uzvodno - u principu 500 km i nije toliko puno, za 5-6 dana se stigne

Bećar:

--- Citat: popeye  04, 01, 2013, 19:40:05 posle podne ---
Da li "tegljac", moze da vuce brodove, da se ne kaci bocno? Da li je sigurnije?  embarassed

--- Kraj citata ---

Čini mi se da prilikom tegljenja nemaš "potpunu kontrolu kretanja" tegljenog sastava.Čvrsta veza je mnogo praktičnija.Podrazumevaju se bokobrani i kvalitetni kanapi
Samim tim imaš jednog ili dva čoveka koji su u tom trenutku zaduženi za upravljanjem sastavom a ostali uživaju.Naravno po mogućnosti profesionalci za kormilom...

poljo:
posto je zima dugacka vjerujem da ce da se dogovorite do proljeca .

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju