E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Uzvodna plovidba - van granica Srbije

<< < (5/17) > >>

Kapetan:

--- Citat: broker975fx  04, 01, 2013, 16:24:49 posle podne ---a bre matori ako krenes sa 1170km - 500 km do pešte ćeš preći za oko tro dana pod uslovom da ideš oko 7 km/h 24h. Mislim da je to ipak teško izvodljivo - pošto u praksi će taj brod ipak stati ako ništa drugo na izlazu u zemlju. Realno da i za 5 dana stigneš je super, samo što onda bi bilo lepo dobaciti i do beča 6589

--- Kraj citata ---

posle budimpeste Dunav proprilicno dere pa se ja bas ne bih zezao bez dobrog broda i logistike..

papiri se mogu zavrsiti brzo na grani a tada bi se pravio i rucak u cardi.. realno za 3-4 dana bez problema se moze do Budimpeste ... a posle spust jedno 7-10 dana

broker975fx:
To je više nego vrhunski put - a uklapa se u prosečan godišnji odmor

Kapetan:
e da zasto sam rekao 7-8 km na cas... to je za brod lepa brzina koja ga ne tera da trosi mnogo goriva , a za nas ostale je to uzivancija .. sve preko toga poprilicno podize pramac pravi brkove od talasa i generalno nije prijatno i napreze konope i slicno ...

jedino treba paziti na talase od belih ladja, nije prijatno kad krenu da vam valjaju ladju provezanu za bok nekog broda..

broker975fx:
Što baš je lepo brže tamburanje - mene terao brod 18 km/h mislio sam da će pramac da mi zagnjuri a pomoćni čamac je bukvalno glisirao na talasu pozadi - živ nisam bio dok se nisam otkačio - mada sam se otkačio usred oluje, predhodno sam se izudarao o bok broda i dobro se na njega nisam popeo a onda se divljački nasukao malo ispred Srebrnog jezera. Sve u svemu 7-8km je ok ali sve preko je tenzija

igorbos:
Ako je napisao na kom je kilometru Pesta onda OK,mislio sam da govori o predjenoj kilometrazi...U tom slucaju vam je matematika obojici ispravna.
       hi

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju