E, ovako treba... > Vanbrodski motori
GAS (LPG) za vanbrodske motore
Kapetan:
TNG je vec odavno na rekama ali je slabo zastupljen, ima ga na brodskim a i vanbrodskim motorima... iz nekog razloga na brodskim mora da se okrene boca naopacke da bi izlazio u tecnom stanju a ne gasovitom ...
svojevremeno se javljao lik na nasoj marini koji se bavi prebacivanjem motora sa benzin na TNG...
mislim da je u celoj prici najveci problem manupulacija sa gasom, sto ce reci lakse je nosti 10 litara benzina nego 10 litara gasa (+ tezina boze) , ujedno rezervoar za benzin je polozen dok su boce uspravne a to zna da smeta na brodu ...
mozda je resenje koristiti boce iz automobila one u obliku tocka ali se opet postavlja problem pretakanja iz metalnih boca u ove .. znam da je moguce ali mislim da je to velika komlikacija...
naravno ekonomska prica ide u prilog TNG-u
Outboard Master:
--- Citat: Kapetan 01, 04, 2010, 11:33:11 pre podne ---TNG je vec odavno na rekama ali je slabo zastupljen, ima ga na brodskim a i vanbrodskim motorima... iz nekog razloga na brodskim mora da se okrene boca naopacke da bi izlazio u tecnom stanju a ne gasovitom ...
svojevremeno se javljao lik na nasoj marini koji se bavi prebacivanjem motora sa benzin na TNG...
mislim da je u celoj prici najveci problem manupulacija sa gasom, sto ce reci lakse je nosti 10 litara benzina nego 10 litara gasa (+ tezina boze) , ujedno rezervoar za benzin je polozen dok su boce uspravne a to zna da smeta na brodu ...
mozda je resenje koristiti boce iz automobila one u obliku tocka ali se opet postavlja problem pretakanja iz metalnih boca u ove .. znam da je moguce ali mislim da je to velika komlikacija...
naravno ekonomska prica ide u prilog TNG-u
--- Kraj citata ---
hmm interesantno.. bas cu ovih dana malo da se infossujem kavih tankova sve ima a i da su mobilni zbog benziske. znam samo da italijani koji sad seriski proizvode lpg skutere , 2 taktase sa autolube. kakve oni boce imaju?? vide ce mo.
Kapetan:
ja to uvek gledam prema autonomiji plovila, znaci da li mogu da napunim goriva pa da odem u cugu recimo do djerdapa, znaci sve se iz korena menja , 90% pumpi uz obalu nemaju TNG sto drasticno komlikuje situaciju
Arsa:
Postoje li neki zapisi o tome kako sve to funkcioniše zimi? :)
Kapetan:
kao na kolima ista stvar....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju