The world of sailing - Svet jedrenja > Vesti iz sveta jedrenja i jedriličarstva
Kurs za Operatera (i licencu) VHF radio stanice - zima 2013
STG:
LSI,vas poslednji pasus...
Ljudi zavrsavaju obuke za B kategoriju pa i nakon toga prave razne prekrsaje.
Zasto bi sa radio stanicama bilo drugacije?
Nema rasprave ili stajanja na neciju stranu,jesu potrebne,nisu za zloupotrebu,mogu se kupiti na Bubanj potoku i ne,nije neophodno zavrsavati razne ino kurseve i obuke.
LSI:
--- Citat: Gorance 30, 06, 2013, 18:05:02 posle podne ---LSI,vas poslednji pasus...
Ljudi zavrsavaju obuke za B kategoriju pa i nakon toga prave razne prekrsaje.
Zasto bi sa radio stanicama bilo drugacije?
Nema rasprave ili stajanja na neciju stranu,jesu potrebne,nisu za zloupotrebu,mogu se kupiti na Bubanj potoku i ne,nije neophodno zavrsavati razne ino kurseve i obuke.
--- Kraj citata ---
Potpuno saglasan. Mislim da sam i ja rekao to samo na drugi način.
zoki novus:
Ja je koristim godinama a bogami imam nameru jos dugo da je koristim!
Ne znam koliko moze da koristi onome ko je potonuo( ili se nedaj boze udavio) .
Ja posto ne planiram da potonem ili sta vec reskiracu da je koristim bez kanadske licence.
Ko voli te sertifikate kupice i svi srecni i zadovoljni.
Kapetan:
da bi se u inostranstvu koristila stanica potrebna je licenca.. ja sam je izvadio prevashodno jer je uslov za RYA Offshore certifikat..
da bi se u zemlji srbiji koristila lepo bi bilo da posedujete dozvolu, a ako je vec nemate onda lepo ponasanje i poznavanje 2-3 pravila nije na odmet...
radio stanica nije predvidjena samo za bezbedonosnu upotrebu vec i za razne tipove komnikacija, gde se na 16om kanalu uspostavi kontakt a onda se predje na neki kanal predvidjen za komunikaciju ...
zoki novus:
Pa dobro to je za profesionalce koji ce sa jedrilicom od 7m preko okeana sail
Inace ako nemas dozvolu tj sertifikat za koriscenje svaka vrsta pomoci ce ti biti uskracena...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju