Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Vremeplov-da se podsetimo kako je bilo nekad

<< < (6/11) > >>

dalibor:
Drage kolege.
 Samo kada sam video nalepnice i slike shvatio sam da je to bilo vreme koje mi  daleko mladji nautičari nikada nećemo doživeti.
Sponzori kao što je JAT i mnogi drugi su tada bili strašno jaki,i ništa nije bio problem.
Za "mesec dana "?se organizuje takva regata,o kojima sam čuo tako mnogo priča. Fantastično vreme!
SOCIJALIZAM vs KAPITALIZAM šta reći više.

dugamm:
Gospodine Momo , cini mi se da ste Vasu prvu SEVU kupili od mog kolege sa FON-a Branka Karabuve koji danas zivi u Pertu u Australiji ?
Koliko se secam on je to kupio od PIM posle izgradnje Gazele (to je bio radni brod za prevoz radnika i sl...).

moma-stosic222:
*

Gos-in dugamm 114

Potpuno ste u toku situacije ! Tada se Seva zvala Vida i imala je registarski broj BGD*180. Ja sam se sa Brankom vidjao u Makisu, tacnije u marini "Zeleznicar", gde je sa "Vidom" dolazio kod Djoleta i Zorice i tamo smo se i upoznali. Uostalom, ja sam na forumu "Na vodi", cini mi se sve do detalja opisao. Pronasao sam i majstora Zikicu Becagovica iz Grocke, koji ju je napravio.

Kako je svet mali ?  114

DorćolAC:
Gledam ovu Mominu sliku sa kanala.... Staro društvo: Acin kabinaš, potom (po motoru čini mi se da je Ratkova pasara), do njega pasara Dr Zlaje (jedan od retkih koji je imao Jamahu 4T), sledi pasara Duleta Manolita, onda Momčilova prelepa poljkinja (poljska ševa - Alauda arvensis) i sasvim desno Borina pasara. Šteta što nema slika obaveznih ''instalacija'' na obali. Stolovi, stolice vatrica, ručni frižideri, klopa (sve na jednom mestu - a svi po malo doprineli, bez merenja koliko je ko priložio ića i pića)... I kao što Moma napisa, bejahu to neka druga vremena ali ljudi se nisu mnogo promenili. Sada je ambijent malo drugačiji i... nove tehnologije. Ali o tome nekom drugom prilikom. Polako naviru sećanja. A što se tiče organizovane plovidbe. To bar može da se lako organizuje. Samo mora malo da se radi - ali ne samo jedan ili dva čoveka. Bar je trenutno moderan izraz: ''Timski rad'' a dobro je i ''prepoznati benefit'' neke takve akcije.   jh

moma-stosic222:
*

Dragi prijatelju Boki ( DorcoLAC )

ok Dobrodosao na Forum "Moja Ladja" . I necudi me sto se po nekada setis Regata "Ilustrovane Politike" i starih dobrih vremena uopste ! yg Bili smo i mi mladji, ali je i zivot oko nas tekao drugacije ... ! Uslovi zivota su bili po meni lepsi i mada danas i ja i ti imamo mogucnosti i uslove za zivot, vise no mnogi prosecni ljudi ove nase lepe Srbije ! Sve jedno ja se cesto secam tih davno proslih vremena i cesto kada za to dobijem inspiraciju, pisem price iz secanja na Forume "Moja Ladja" i "Na vodi" ! I pisuci ja dobijam veliko zadovoljstvo, kao da jos jednom dozivljavam te trenutke !?  ok

Evo za tvoje uzivanje i za uzivanje nasih istomisljenika, postavicu nekoliko fotki iz tih vremena, kako ti rece ( obaveznih "instalacija" na obali ) :

Ova fotka je iz Bezdanskog kanala. Mirko Djibra, Ljilja i mala kuckica Milkica, sa obaveznim "instalacijama" na obali !

Ljilja kuva pasulj sa suvim rebarcima, na obali trijangla kanala kod Backog Petrovca !

Boki, ti sedis sa ozbiljnom facom. Manolitu smeta dim, a Aca pokusava da od dima napravi vatru. ( Molim te prokomentarisi ! )

I ovu fotografiju prepustam tvom komentaru, ali budi siri "sa pricom" !

Pozdrav 114   m4

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju