E, ovako treba... > Tomos
Tomos 18 podstanari
njegos68:
Radiće on i ako mu sipaš obično motorno ulje, ali dokle.. smanjuješ mu vijek trajanja .. sipaj bilo koje ulje poznatog proizvodjača koje ima specifikaciju tcw-3 i ne boj se.. to je oznaka za vanbrodske motore.. a taj majstor nema pojma ili ima pa voli da ga redovno posjećuješ
vosti:
To cu i da uradim. Nego mi nije jasno u cemu je razlika izmedju ulja za vanbrodske motore i obicnog 2t ulja. 2t je 2t.
IKA:
viskozitet ulja nije isti.Razlika je u hlađenju motora.Vanbrodski su hlađeni vodom i imaju konstantniju radnu temperaturu,dok su recimo skuteri,motorke itd hlađeni vazduhom i njihova radna temperatura varira ,stoga ni sva ulja za 2t nisu identična
marke:
Moj pokojni ujak je nasledio jako star Tomos 4 od svog oca i nastavio da sipa motorno ulje SAE-30. Taj motor je radio preko 20 godina a obojica su bili alasi i koristili ga svakodnevno i leti i zimi. Naravno noviji modeli su verovatno drukciji i osetljiviji. Ne znam ni dali jos postoji ulje SAE-30. Rekli su mi da to nije isto sto i sipati SAE 10-40.
Mozda bi radio s bilo kojim uljem. sha sha
114 114
maverick:
drukciji je koncept na starim i novim motorima, drukcije je podmazivati na 4 posto i na 1 posto....a izgaranje ulja je bilo ne bitno a sad je najbitniji faktor
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju