E, ovako treba... > Elektrika
BRODSKA SIJALICA
Dule HU:
Izvini Colonelo jer pod dvopolna misliš da ima dva vlakna? Ako je tako onda probaj 12v 21/5 w ili sijalicu za stop svetla kod automobila, e sad malo si me zbunio sa tim da su i + i - na dnu to priznajem do sada nisam video. Skoro se u Zemunu na kraju Cara Dušana otvorio servis firme Multicompany iz Novog Sada, od njih ja nabavljam OSRAM sijalice za auto program pa možeš tamo da potražiš imaju obiman katalog i ako nešto nemaju poruči se i brzo stiže.
zorter:
Dule ima takvih sijalica ali su one sa jednim vlaknom a ne dva samo su prikljuci dole.Koriste se na zeleznici ali su 24V.
Dule HU:
Ma OK Zoki nje baš dobro formulisano pa mi je bilo čudno + i - dole , dvopolna 12v/10w? E da još jedan savet Colonelo ukoliko ne nađeš sijalicu naći ćemo varijantu da promeniš fasung ali će opet biti muka jer kod nas je teđko naći tzv kruškaste sijalice na 12 v a da su 10w pa ti eventualo predlažem da staviš fasung za sulfidnu sijalicu.
zorter:
A sto ne bi koristio kruskastu od 15W? Njih ima da se kupi. :good:
colonelo:
--- Citat: Dule Hy 26, 06, 2009, 22:09:17 posle podne ---Izvini Colonelo jer pod dvopolna misliš da ima dva vlakna? Ako je tako onda probaj 12v 21/5 w ili sijalicu za stop svetla kod automobila, e sad malo si me zbunio sa tim da su i + i - na dnu to priznajem do sada nisam video. Skoro se u Zemunu na kraju Cara Dušana otvorio servis firme Multicompany iz Novog Sada, od njih ja nabavljam OSRAM sijalice za auto program pa možeš tamo da potražiš imaju obiman katalog i ako nešto nemaju poruči se i brzo stiže.
--- Kraj citata ---
Dule bas je takva kakvu sam je opisao. Znam za tu 21/5 medjutim ona je za auto i ima one bradavice na razlicitim visinama upravo da je ne bi pogresno stavio u fasung (grlo), a i mnogo je velika pa ne mogu da stavim poklopac na svetlo. Ako imas neki telefon od Multicompany u Cara Dusana?
Evo i slika:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju