Nautika opšta... > Nemar i bahatost na vodi
Kradu ribu sa preko 300 mreža
peconi:
http://www.blic.rs/beograd.php?id=98864
Kapetan:
Iz dugogodišnjeg iskustva, vodoprivredni inspektori smatraju da je za pomor ribe odgovoran zagađeni mulj koji je podigao veći priliv vode. Oni rade na pronalaženju načina da se kanal izmulji, što kako kažu u vodoprivrednoj inspekciji, nije lako. Između ostalog treba obezbediti i mesto gde bi se mulj odložio.
sva sreca pa niko nije zagadio vodu vec je neko zagadio mulj :suicide:
Radojković:
jedan deo odgovornosti za krivolov snose i sami ribochuvari koji tesno saradjuju sa krivolovcima,na svom podrucju.ne kazem da su svi takvi ali odredjen broj je takav.mene zaustavljaju i kontrolisu do gole koze a na primedbu da stoje tri mreze i kanapi vire iz vode u vreme zabrane na 50 metara od nas i da nemoze da se peca normalno on samo odmahuje glavom i kaze da on nije za mreze i da ga ne interesuju.sta reci na to??uglavnom se svi znaju da odredjenom podrucju i svoji ljudi se ne diraju,a ostali tesko njima.mada kad sve saberem i nema ih nesto mnogo u kontroli na dunavu kod panceva.
Radojković:
--- Citat: kacintata 26, 06, 2009, 13:10:20 posle podne ---nedavno sam u sred prolecnog mresta zatekao bar 500m najlonskih mreza u prirodnom rezervatu petrinci,izmedju banovaca i belegisa.zagradjeno je tako da ni keder ne moze da izadje..treba objaviti javno mob telefone ribocuvarskih sluzbi i njihovih nadredjenih.svo treba da budemo cuvari ribljeg fonda i prirode.era je tehnike,mob telefon ,dojava i intervencija nadleznih
--- Kraj citata ---
i ja sam za to MOLIM ljude koji znaju telefone ribocuvarskih sluzbi i posebno njihovih nadredjenih da ih postave ovde ili u ADRESAR.
shomi:
--- Citat: kacintata 26, 06, 2009, 13:10:20 posle podne ---nedavno sam u sred prolecnog mresta zatekao bar 500m najlonskih mreza u prirodnom rezervatu petrinci,izmedju banovaca i belegisa.zagradjeno je tako da ni keder ne moze da izadje..treba objaviti javno mob telefone ribocuvarskih sluzbi i njihovih nadredjenih.svo treba da budemo cuvari ribljeg fonda i prirode.era je tehnike,mob telefon ,dojava i intervencija nadleznih
--- Kraj citata ---
Podrzavam 100%.
Evo kontaktirao sam prijatelja koji pise za list "Ribolov", u kome se inace periodicno objavljuju brojevi telefona ribocuvara,
da pokusa da nam napravi pregledan spisak, po reonima...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju