Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Koji motor za gumenjak?
kozmo:
Imam vojni gumenjak 260x160cm, dakle kratak a sirok. Uzeo sam ga za vozikanje sa klincima i malo pecanja po Savi ili gde nam se svidi... gumenjak. Na njemu je trenuto Tomos 3,5 ks i voleo bih nesto jace - npr Yamaha 9,9, ali ne znam kako bi se takav camac zbog male duzine u odnosu na sirinu ponasao. Sve preporuke i iskustva dobrodosli.
Kapetan:
--- Citat: kozmo 24, 09, 2012, 00:51:44 pre podne ---Imam vojni gumenjak 260x160cm, dakle kratak a sirok. Uzeo sam ga za vozikanje sa klincima i malo pecanja po Savi ili gde nam se svidi... gumenjak. Na njemu je trenuto Tomos 3,5 ks i voleo bih nesto jace - npr Yamaha 9,9, ali ne znam kako bi se takav camac zbog male duzine u odnosu na sirinu ponasao. Sve preporuke i iskustva dobrodosli.
--- Kraj citata ---
mnogo je mali taj camac ... ja sam na skoro identicnom camcu imao Yamahu 8 konja 2 takta i to je islo kao mecava sa opterecenjem od 130 kila (ja , gorivo, pribor...) ... kada bih opteretio camac sa jos 30 kilograma nije vise mogao da glisira...
9,9 konja bi bila dobra opcija (pogledaj koja noga ti treba) ... ali po meni ti camci su suvise pokretljivi i nepredvidljivi za jace motore ... mala greska i nastace veliki problem ...
evo da vidis kako treba da ide sa prava 4 konja
zorter:
Sasvim je dovoljno 6HP (da ne bude bas 4).
kozmo:
Hvala na odgovorima, ali 9,9 bih uzeo i zbog toga sto je u planu i nesto sa kabinom pa da ne jurim motor svaki cas. A kakvi problemi mogu da nastanu sa 10 konja na kratkom gumenjaku... nisam probao pa pitam.
broker975fx:
Dvotakni ili 4-takni,
4-takni će ti biti pretežak, kako god mislim da je previše konja posebno na staro zrcalo, pitaj kapetana kako je leteo sa 10ks u gumenjaku - doduše RIB-u
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju